CHP'li gençler tutuklandı...

CHP'li gençler tutuklandı...

Antalya'da, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli Seçimleri'nin ardından oy çuvallarının getirildiği adliye önünde, CHP ile AKP ve MHP'li grup arasında yaşanan gerginliğin ardından gözaltına alınan ve sorgularının ardından bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 10 CHP'li genç'ten 5'i tutuklandı

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Antalya'da, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli Seçimleri'nin ardından oy çuvallarının getirildiği adliye önünde, CHP ile AKP ve MHP'li grup arasında yaşanan gerginliğin ardından gözaltına alınan ve sorgularının ardından bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 10 CHP'li genç'ten Mahir Şen, Salih Ulus, Veli Yeşilçay, Burhan Çalışkan ve Tuğrul Bahadır Pöse tutuklandı.

Ramazan Gökoğlu, Hasan Çetin, Yiğit Yeke, Gökhan Satılmış ve Gökmen Çot ise, serbest bırakıldı.

Antalya Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanan 5 CHP li genç için YURT'a bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Gençlerimizin tutuklanması bu bir göz dağıdır, asla bu gözdağından korkmadığımızı burada ifade etmek isterim.” dedi.

Son derece adaletsiz ve tamamen siyasi bir karar ile karşı karşıya olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Seçim gecesi kamera görüntülerinde sadece sloganlar var. Kamera görüntülerinden dolayı CHP li gençleri gözaltına aldılar. Bu görüntülerden ve sloganlardan dolayı bu gençlerimizin göz altına alınamayacağını, bunların hakaret içermediğini sürekli dile getirdik. Bugün Sabah 9'dan bu yana adliyedeyiz. Ve gençlerimiz biraz önce hakim karşısına çıktılar. Son derece adaletsiz, tamamen siyasi bir karar ile karşı karşıyayız.

Gençlerimizin tutuklanması bu bir göz dağıdır, asla bu gözdağından da korkmadığımızı burada ifade etmek isterim.Yarın sabah itirazlar gerçekleştirilecek. Yargının bağımsız olması gerekir. Davaya bakan hakim avukatlıktan gelmiş ve yeni hakim olmuş birisinin şüphelere mahal bırakacak şekilde verdiği bu kararı da burada kınıyoruz. Yargının bağımsızlığına tekrar bir kez daha vurgu yapıyoruz. CHP olarak tüm gücümüzle bu işin takipçisi olacağız. Adaleti tesis edene kadar mücadelemiz devam edecektir.”