CHP'li Karabat: MEB'in Ensar'la imzaladığı protokol ile okullar cemaatlerle aynı noktada!

CHP'li Karabat: MEB'in Ensar'la imzaladığı protokol ile okullar cemaatlerle aynı noktada!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile imzaladığı protokolü Yurt Gazetesi'ne yorumlayan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat,  "Türkiye'nin her yerinde hakim olan bu tarz okullarda cihatçı eğitim hakim, sübyan mekteplerine benzetiliyor. Bu uygulamalardan politikalardan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Karaman’daki evlerde 45 çocuğa cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen  Ensar Vakfı ile imzaladığı 5 yıllık protokole sert tepki gösteren Karabat, " Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, cemaatlerin vakıfların ellerine bırakılmayacak kadar bizim en önemli değerimizdir.  İhmal ve istismarların acısını çocuklarımıza, ailelere yaşatanları mükafatlandıran uygulamalar, toplumsal vicdanımızı da yaralıyor.  Bu uygulamalardan politikalardan derhal vazgeçilmelidir." dedi.

CHP'li Karabat, Ensar Vakfı’na eğitim, seminer, gezi, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleme yetkisi verilen protokol ile bundan sonra okulların cemaatlerle aynı noktaya geleceğini belirtti.

Karabat protokolün ileride çocuk istismarına yol açacağını dile getirerek  "Bu protokol MEB'in Ensar Vakfı’nı himayesine alması demektir. Bu düzenlemeden sonra insanlar çocuklarını imam hatibe gidermiş gibi olacak." dedi.

Bu protokolün özel eğitim alanını da etkilediğini söyleyen Karabat," Özel alanlar da cemaatler tarafından kapatılmış durumda şuan. MEB'in cemaatlere öncelik verdiği yetmezmiş gibi denetim de yapılmıyor.Türkiye'nin her yerinde hakim olan bu tarz okullar sübyan mekteplerine benzetiliyor. Başakşehir'de bile rastladığımız bu tür okullarda cihatçı eğitim hakim" dedi.