CHP'li Toprak: İktidarın da bu yürüyüşe ihtiyacı var

CHP'li Toprak: İktidarın da bu yürüyüşe ihtiyacı var

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Adalet Yürüyüşü'nde Ülkü Çoban'ın sorularını yanıtladı. Toprak, Yurt'a yaptığı özel açıklamada, "Bu sadece bizim meselemiz değil, tüm Türkiye'nin meselesi" dedi.

- Zorlu bir süreç, zorlu bir yol... Siz konvoyun en önündesiniz. Adalet Yürüyüşü, temel amacına ulaşacak mı? Verilmek istenen mesajlar yerini buluyor mu?

Bence temel amacına ulaşıyor, çünkü gördüğüm kadarıyla bu yürüyüş toplumun büyük kesiminin vicdanında yer buldu. Bu bir CHP yürüyüşü değil, partiler üstü boyutu var ve Türkiye’nin hukuktan kopuşuna bir tepki.

Farkındaysanız, toplumun tüm dinamikleri bu yürüyüşte kendine bir yer buldu ve bizlerle beraber yürümeye başladı. Yürüyüşün sebebi olan adaletsizliği, ülkenin gündemine getiren iktidar partisinin de yarın, bu yürüyüşün tohumlarına ihtiyacı olacak. Çünkü onlar da bu adaletsizlikte yargılanacaklar. Biz onlar için de adaleti istiyoruz. Aslında onların da gelip bu yürüyüşe katılması lazım. Üst akıl denen, aklını kiraya vermiş küçük bir grubun Türkiye’ye dayattığı bu kaotik sürecin parçası olmamalılar. Siyasi partiler, uzun yıllar hayatlarını devam ettirmek istiyorlarsa toplumdan ve ülkenin ana temeli olan hukuktan kopmamalılar. Çünkü adalet olmayan hiçbir ülke ayakta kalamaz. Adalet can, mal ve namus güvenliğidir.

AKP, DEVLETİ TEK BAŞINA TESLİM ALMAYA ÇALIŞTI

- İktidar partisi başta olmak üzere, eleştirel söylemleri nasıl değerlendirirsiniz? Bir demokrasi nöbeti başlatılacak örneğin, “Adalet Yürüyüşü’nü bilerek 15 Temmuza yakın tarihe denk getirdiler” gibi söylemler de var. Bunlara yorumunuz ne olur?

AKP, 20 Temmuz’da olağanüstü hali getirerek parlamentoyu ve ortak aklı devre dışı bıraktı. Devleti tek başına teslim almaya çalıştı. Biz şu anda gerçekten ortak akıldan, hukuktan
kopmuş, teslim alınmış bir devlet görüyoruz.. Bu yürüyüşün amacı hukuka geri dönmek. Bu ülkeyi yönetenlere “Gelin ortak aklı tesis edelim” diyoruz.

BU, SADECE BİZİM MESELEMİZ DEĞİL

- 9 Temmuz ile ilgili nasıl bir çağrıda bulunursunuz?

9 Temmuz’da bu ülkeyi seven, adaletle, hukukla, özgürce yaşamak isteyen herkesi o meydana bekliyoruz. Çünkü bu sadece bizim meselemiz değil. Bu Türkiye’nin meselesi... Yani bunun AKP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi yok. 80 milyon Türk halkının ortak davası. Adalet herkes için lazım.