CHP’de belediyelere kadın eli: Çok iddialı konuştular

CHP’de belediyelere kadın eli: Çok iddialı konuştular

Denizli’nin tek ve ilk kadın ilçe belediye başkanı Birsen Çelik ile Karadeniz’de tek kadın ilçe belediye başkanı Zehra Özyol, “Yapacağımız çok şey var. Daha iyisini yapacak varsa buyursun. Elbette yine adayız” dediler.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile insana odaklı çalışmalarda bulunan CHP’nin iki kadın ilçe belediye başkanı, iddialı çıkış yaparak, “Daha iyisini yapacak varsa buyursun” dediler. 
Denizli’de bu alanda tek ve ilk kadın olan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, YURT’a, hayata geçirdiği projeleri anlatırken, üstünde kayanın bile yetişmediği 40 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresinde güneş enerjisi, kalan bölümde ise biyokütle enerjisi ile elektrik üretime başladıklarını söyledi. Çelik, “Ben Türkiye’de devlete elektrik satan ender belediyelerdenim. Güneş enerji santralini 4 bin 169 bin TL maliyetle ve belediyemden tek kuruş para çıkmadan hayata geçiriyorum” dedi.
Çelik, ilçe pazarının hemen yanında oluşturduğu alım merkezinde, üreticilerin değerlendirilmeyen ürünlerini aldığını, tek şartının ise o paranın pazarda harcanması olduğunu, böylece esnafın da yüzünün güldüğünü anlattı.

‘YAPACAKLARIM VAR’

Belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu hizmetleri, bu projeler arasında saymayan, onların zaten görevleri arasında bulunduğunu belirten Çelik, “2019 için bütün CHP’li belediye başkanlarının tek hedefi var, mutlu insan yaratmak. Önce mideye inen lokmayı büyüteceksiniz. Tok ve mutlu yapacaksınız” dedi.

Bir dönem daha aday olacağını ifade eden Birsen Çelik, “Yapacaklarım var. Görev beklenmez, alınır. Benden daha iyi yapacak varsa buyursun” diye konuştu.

ÖZYOL: VAAT ETMEDİKLERİMİZİ DE YAPTIK

Son iki dönem AKP’nin elinde olan belediyeyi 500 oy farkla CHP’ye kazandıran Karadeniz’in tek kadın ilçe belediye başkanı olan Zehra Özyol ise “Seçim için adayken vaat etmediklerimizi bile yaptık” dedi.
Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Özyol, artık göç veren değil, göç alan bir ilçe olduklarını, çünkü buraya ‘kadın eli’ değdiğini ifade ederek, ilkleri başardıklarını, insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. 
Daha önce perişan halde bulunan köylü ve sebze pazarlarının üstünü kapatarak, Avrupa kriterlerinde bir alan oluşturduklarını, akaryakıt giderlerini büyük ölçüde düşürdüklerini, evde bakım hizmetleri ve ‘Hoş geldin bebek’ projesi ile ödül kazandıklarını, kadın dinlenme evi yaptıklarını, tekstil atölyesi kurduklarını anlatan Özyol, içinde otelin de yer alacağı 4 milyon 300 bin lira bütçeli iş ve kültür merkezi inşaatını başlattıklarını, atıl durumdaki mezbahadan modern bir tesis yarattıklarını kaydetti. 

‘KADININ FENDİ ERKEĞİ YENDİ’

“Kadının fendi, erkeği yendi’ ifadesini kullanan Özyol, “2019’da ben de adayım, çok da iddialıyım. Gümüşhacıköy’e kadın eli değmesini daha da artırarak projelerimizi devam ettiriyoruz. Belediye her yerde var. Atatürk olmasaydı, biz kadın belediye başkanı olamazdık. Atamıza minnettarız” dedi.