CHP’de mevsimsiz yarış yok…

CHP’de mevsimsiz yarış yok…

Kılıçdaroğlu’nun ‘Muharrem İnce için 81 il örgütüne verdiği karşılama talimatıyla ‘meseleyi, tam meseleye dönüştürmeme tavrında olduğu, İnce’nin de ‘Kurultayı benden duymayacaksınız’ yaklaşımı ile mevsimsiz bir yarış başlatmadığı belirtildi. CHP’de kimsenin şu aşamada “bir karıştıran/ ayrıştıran” olmak istemediği, ‘abilerin’ devreye girmeleri ve yatıştırıcı mesajlarının önemli olduğu kaydedildi.

Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Muharrem İnce partimizin önemli değeridir’ şeklindeki sözleri ve 81 il örgütüne İnce’yi karşılamak ve yardımcı olmaları için talimat vermesinin, ‘meseleyi tam mesele haline dönüştürmeme’ tavrında olduğunu, İnce’nin de ‘Kurultayı benden duyarsanız konuşursunuz ama duymayacaksınız’ sözleriyle mevsimsiz bir yarış başlatmadığını kaydetti.

‘YEREL SEÇİM SONRASINA KADAR KONDİSYON YAPACAK’

Civaoğlu, ‘Abiler neden devrede’ başlıklı yazısında, Muharrem İnce’nin 81 ili ziyaret ederek, yerel seçim sonrasına kadar kondisyon yapacağı görüşünü dile getirerek, partide kimsenin şu aşamada ‘bir karıştıran/ ayrıştıran’ olmak istemediğini belirtti.

Civaoğlu, şunları kaydetti:

“Yerel seçimlerin sonuçlarına kadar “yapıcı, katkıda bulunan, özverili” profil çizmek, ama bir “kurultay” için kondisyon güçlendirerek süreci değerlendirmek...

Bu ortamın sağlanması adına daha önce partide genel başkanlık yapmış olan “abiler” de devrede.

Altan Öymen ve Murat Karayalçın sırasıyla İnce’yi, Kılıçdaroğlu’nu ve Deniz Baykal’ı ziyaret ettiler.

Hikmet Çetin de onlarla birlikte olacaktı ama bir mazereti çıkmış.

Böyle “duyarlı” süreçlerde partinin “abilerinin” devreye girmeleri, yatıştırıcı, birleştirici mesajlar vermeleri, seçim sonuçları değerlendirmelerinde katkıları önemli.

Atatürk’ün kurucusu olduğu, Türkiye’nin en eski, en köklü partisinin demokraside misyonu ağırlıklıdır.”