CHP'li Arık'tan Mustafa Çelik'e: Sıra sana geliyor

CHP'li Arık'tan Mustafa Çelik'e: Sıra sana geliyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e seslendi: Burada da Mustafa Çelik tek adam olmaya çalışıyor, ama biz her zaman adaleti savunmaya devam edeceğiz

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlene kitap fuarına katılmak için gelen Kayserili Yazar İhsan  Eliaçık’a, CHP Milletvekili Çetin Arık , CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve bir grup partili Kitap Fuarı'na gelerek destek verdi. Yazar Eliaçık,  “Gerilim olsun istemiyorum ama bunlar tutulmuş gruplar, beni tehdit ettiler” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı'nın bugünkü bölümünde imza günü ve fuardaki konuşmacılar listesinde adı bulunmadığı belirtilen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, yayınevinin duyurduğu imza gününe katılmak üzere fuara geldi. Ancak fuar alanı önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, İlahiyatçı-Yazar Eliçak’a  tepki gösterdi. Çevik Kuvvet, Eliaçık’ın etrafını sararak, grubun fiziki müdahalede bulunmasına mani oldu. Aslen Kayserili olan Eliaçık, daha sonra polis tarafından fuar alanından uzaklaştırıldı. Kaldırıma oturan Yazar İhsan Eliaçık kendisini ikna etmeye gelen fuar yetkililerine, "3- 5 kişinin saldırısıyla buradan gidecek değilim. Bunlar tutulmuş gruplar. Beni tehdit ettiler” dedi. Fuar yetkilisi ise, bu sözler üzerine, "Hocam bu bu yaptıklarınızla, attığınız tweet'lerle olayı kaşıdınız"' yanıtını verdi. Eliaçık, gazetecilere, "Yapılanlar ayıptır. Bir yazara bu yapılmaz. Herkes bilsin ki ben zorbalığa boyun eğen biri değilim" dedi. Yazar Eliaçık, saldırının organize olarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

CHP'Lİ ARIK'TAN ELİAÇIK'A DESTEK ZİYARETİ

Diğer yandan CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık,  CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve bir grup partili de Kitap Fuarı'na giderek, yazara destek verdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yaşananlara tepki göstererek, “Bugün kayseri adına utanç verici bir gün” dedi. Arık, AK Parti’de istifa eden Belediye başkanlarına atıfta bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e seslendi. Arık, “Sayın belediye başkanım sıra sana geliyor. Saray senide çağıracak” ifadelerini kullandı. “Ne acı ki günü geldiğinde Mustafa Çelik’i de savunmak bize düşecek” diyen Arık, “Burada da Mustafa Çelik tek adam olmaya çalışıyor, ama biz her zaman adaleti savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“HER ZAMAN SARAYA GİTMEK ONLAR İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIYDI AMA ŞİMDİ FELLİK FELLİK KORKUYORLAR” 

CHP Milletvekili Çetin Arık, şunları söyledi: 

“İhsan Bey’e geçmiş olsun diyoruz. Bugün Kayseri adına utanç verici bir gün. İhsan bey Kayserili, Kayseri’nin yetiştirdiği ender ilim adamlarından, yazarlardan bir tanesi. Kendi doğduğu topraklarda sadece keyfi bir uygulama ile bugün stantta alınmamasını nefret ile kınıyoruz. Buradan şunu söylüyorum, sayın belediye başkanım sıra sana geliyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı şunu yapmak istiyor; Bursa, Balıkesir, Ankara Belediye Başkanları alındılar. İstifalarını istediler, sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’te saray beni çağırmasın, diye böyle bir uygulamanın içerisine girmiş bulunmakta. Ama şu unutulmasın ki Mustafa Çelik’i de Kayseri’yi de saray çağıracak. Her zaman saraya gitmek onlar için övünç kaynağıydı ama şimdi fellik fellik korkuyorlar ki, saray da bizi çağıracaklar mı? Mustafa Çelik’i de çağıracaklar. Beni çağırmasınlar diye bugün böyle keyfi, hukuksuz bir uygulamanın içirerisine girmiştir. Ama ne acı ki Mustafa Çelik’i savunmak bize düşecektir. Çünkü biz adaleti, hukuku savunuyoruz. Biz insan haklarını savunuyoruz, özgürlüğü savunuyoruz.  Sayın Mustafa  Çelik’i savunmak,  Cumhuriyet Halk Partisine düşecektir. Adaleti ve demokrasiyi  savunduğumuz için bize düşecektir ama kurtuluşu yok saray Mustafa Çelik’i çağıracak, ama beni çağırmasın diye bu keyfi uygulamayı yapmıştır. Kayseri’de aydın çok. Çok  sayıda aydın insan var. Kayseri’de İhsan Bey’in okuyanı çok sayıda insan var”