CHP'li Erdem'den tepki: Kabul edilebilecek bir olay değil!

CHP'li Erdem'den tepki: Kabul edilebilecek bir olay değil!

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü deposundan alınan Atatürk heykelinin ilçeye bağlı Göçerler mevkiinde çalılık alana atılmasına ilişkin gözaltına alınan Kepez Belediyesi 3 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını eleştirdi. 

CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın ile bir grup partiliyle Antalya Adliyesi'ne gelen Mustafa Erdem, adliye bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi. 

Polisin izin vermemesi üzerine Başkan Erdem, adliye önündeki sokakta açıklama yaptı. İl Başkanı Erdem, Atatürk heykeline yapılan saldırının faillerinin hala bulunamamasına tepki gösterdi.

"BU ÇOK MASUMANE BİR OLAY DEĞİL" 

Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmesini tasvip etmediklerini belirten Başkan Mustafa Erdem, "Bunu desteklemiyoruz ama her gün Cumhurbaşkanı'na hakaretten içeri alınan insanlar var iken, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu hain saldırının nerede yapıldığı, heykelin nereden götürüldüğü bilindiği halde, eğer onlar ise 3 hainin gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldığını da basından öğrendik, bu çok masumane, kabul edilebilecek bir olay değil. 

Bugüne kadar hainlerin, suçluların bulunamamış olması, bizlere biraz manidar geliyor" dedi. 

Depodan heykelin alınıp çalılık alana atılmasının 1- 2 kişinin yapabileceği bir olay olmadığını savunan Mustafa Erdem, "Heykelin depodan alınıp, atıldığı yere kadar onlarca kamera var. 

Ama bugüne kadar bu olayın aydınlatılmıyor olmasını biz manidar görüyoruz. Bu hainlerin çok acil bulunup cezalandırılması için bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu. 

ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZ

Atatürk'e yapılacak saldırılarla ilgili yasaların çok açık olduğunu hatırlatan Mustafa Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Anayasal suç işleyen bu hainlerin bugüne kadar bulunamıyor olmasını doğru bulmuyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Atatürk ortak değerimiz. Eğer bu olaylar aydınlatılmaz ve insanlar bu olaylara alıştırılmak isteniyorsa, bizi her açıdan karşılarında bulacaklardır.Atatürk'e yapılan saldırının açığa çıkarılması ile ilgili talebimizi buradan bir kez daha yeniliyoruz. Sonuna kadar da Atatürk'e ve Cumhuriyete sahip çıkacağımızı beyan ediyoruz." 

OLAYIN GEÇMİŞİ

18 Eylül Pazartesi günü Kepez İlçesi Göçerler bölgesinde oturan CHP il delegesi Mustafa Çiftçi ve aynı bölgedeki bir sitenin bekçisi, yürüyüş sırasında çalılıklar arasında Atatürk heykeli buldu.Çiftçi durumu İl Başkanı Mustafa Erdem'e haber verdi. Erdem'in ihbarı üzerine Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri ve Foto Film Şubesi ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Ardından heykel, çalılık alandan kaldırılarak muhafaza altına alındı.İlçe Emniyet Müdürlüğü, polyester malzemeden imal edilmiş Atatürk heykelinin kim ya da kimler tarafından çalılık alana atıldığını araştırırken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü heykelin kapanan eski Varsak Belde Belediyesi'nin bahçesinde yer alan ve mevcut imar planlarına göre 5 yıl önce yol yapım çalışmaları sırasında zarara uğramaması için kaldırılan heykel olduğunu kaydetti.Başkan Tütüncü, konuyla ilgili tutanak tutulmasından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.Bunun üzerine, belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nün Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki deposunda görevli Y.Ç., M.K. ve Ş.A., polis ekiplerince gözaltına alındı.'Atatürk'e karşı işlenen suçlar ve devlet büyüklerine karşı işlenen suçlar' kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.