Deniz Baykal yoğun bakımda

Deniz Baykal yoğun bakımda

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle bu sabah İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Baykal ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı. Damarının birinde pıhtı teşhis edilen Baykal’a anjiyo yapıldığı da öğrenildi. Doktorlardan da Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamalar ardı ardına geldi.

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara’daki evinde rahatsızlandı. 79 yaşındaki Baykal, yakınları tarafından İbni Sina Hastanesi’ne yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Baykal, daha sonra yoğun bakım servisine kaldırıldı. Yapılan ilk açıklamada, Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu tedavisinin devam ettiği açıklandı.

‘SOL KOL VE BACAĞINDA HAFİF GÜÇSÜZLÜK VAR’

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili, “Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok” diye konuştu.

REKTÖR ERKAN İBİŞ: 3-4 SAAT İÇİNDE BELLİ OLACAK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında Hürriyet'e yaptığı açıklamada Baykal’ın durumunun 3-4 saat içinde netlik kazanacağını belirterek şöyle dedi :

“Beyne giden ana damarlardan biri tıkanıyor. Sol tarafta bir güç kaybı oluşuyor çok doğal bir şey bu. Önce özel bir hastaneye götürülüyor oradan bize geliyor. Derhal ekiplerimiz müdahale ediyor. Ekipler dışarıdan beyne giden damara giriyorlar. Damarı tıkayan pıhtıyı çıkarıyorlar. Tekrar oluşmasını engellemek için oraya stent koyuyorlar. Beyine giden akım düzeliyor bu durumda. Beyine giden damarlardan birine konuluyor. Bu şekilde açılıyor akım var. Tabi ki beyin dokusunda az kan gitmesi sebebiyle hasar oluşmuş mu oluşmamış mı onu biraz zaman belirleyecek. Kalıcı bir şey olup olmayacağı 3-4 saat içinde belli olacak. O bölgeye yoğun bir şekilde ilaç tedavisi yapılıyor. 3-4 saat sonra güçsüzlüğü hakkında daha net bilgiler verebileceğiz. Bir hayati risk yok. Ama güçsüzlüğün ne kadar olacağı konusu o zaman söylenebilir.”

Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Dün de Türkiye'ye dönmüştü.

BAYKAL'IN YAKIN ARKADAŞI YURT'A BİLGİ VERDİ

Deniz Baykal'ın yakın arkadaşı CHP'li eski vekil Mehmet Sevigen Baykal'ın sağlık durumu hakkında YURT'a özel açıklamalarda bulundu. 

Sevigen "Sayın Baykal'ın bilinci açık. Doktorları tetkikler bitince açıklama yapacak. İlk tespit şiddetli üşüttmeyle birlikte zature ve ona bağlı olarak vücut direnci düşmesi. Bu da nefes almakta güçlük çekmesine sebep oluyor. Kontrol altında" ifadelerini kullandı.

Haberin duyulmasının ardından çok sayıda CHP’li hastaneye akın etti.

‘BİR DAMARINDA PIHTI TEŞHİS EDİLDİ’

Hastaneye giden CHP’lilerden Yılmaz Ateş, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin “Damarının birinde pıhtı teşhis edildi” dedi.

“İYİ HABERLERİ BEKLİYORUZ”

CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk de Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Oğlu Ataç Baykal’ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya’da oturan kızı Aslı Baykal’ın da haberi alır almaz Ankara’ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal’ın eşi Olcay Baykal’ın ise Antalya’daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, “Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz” dedi.

FRANSA’DA HASTALANMIŞ

Baykal’ın Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Genel Kurulu’na katıldığı ve önceki gece yurda döndüğü bildirildi. Tecrübeli siyasetçinin burada hastalandığı öğrenildi.

ERDOĞAN HASTANEYİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi. CHP Antalya Milletvekili Baykal, Fransa'dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselmesinin ardından, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.