'Densiz Vali'nin özrü kabahatinden büyük

'Densiz Vali'nin özrü kabahatinden büyük

Edirne Valisi Özdemir Karslılar hakkında yaptığı skandal konuşma ile ilgili "tamamen halisane duygularla yaptığım bir konuşmaydı" iddiasında bulundu. Vali skandal konuşmasında 2 kentin vatan ve bayrak sevgisini mukayese etmek gibi bir hata yapmıştı

Kars'ta 2 yıl valilik yapan ve geçtiğimiz yıl Valililer Kararnamesi ile Edirne Valiliğine atanan Günay Özdemir, Edirne'nin kurtuluş yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Karslıları ve Sarıkamışlıları üzecek ifadeler kullandı. Tepkiler üzerine Özdemir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Kars Eski Valisi Günay Özdemir, Kars basını marifetiyle Kars kamuoyuna yaptığı açıklamada, "hiç kimsede bu ülke insanlarının vatanseverliğini, bayrak ve millet sevgisini, Cumhuriyet değerlerine bağlılığını sorgulama haddi ve kudreti bulunmadığını" söyledi.

Bu ülke sınırları içerisinde Edirne’den Kars’a her yerinde şan ve şerefle görev yapmaktan onur duyduğunu  belirten Vali Özdemir “Ve görev yaptığım her yerde yüce milletimizin milli ve manevi değerlerini yoğun olarak yaşadığını çok yakından görme şansını bulduğumu ifade etmek isterim. Bu sebeple Edirne gibi serhat kent olan Kars’ta görev yapmaktan onur duyduğumu belirterek, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle tüm vatandaşlarımızın yüreğinin vatan sevgisiyle attığına tüm kalbimle inanıyorum.

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliklere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin göz bebeği olan Solo Türk ekibi de bir gösteri uçuşu yapmıştır. Kurtuluş münasebetiyle aynı akşam düzenlenen resepsiyonda yaptığım konuşmada Kars ve Edirne’de Valilik yaptığımı ve bu iki ilde de Solo Türk ekibinin gösteri uçuşu yaptığını ifade ettim. Konuşmamın devamında Sarıkamış şehitlerini anma törenlerinin 100. Yıl dönümünde yapılan Solo Türk gösterisini Devlet protokolünün yoğun katılımı ve iş yoğunluğu nedeniyle tam olarak izleyemediğimi söyledim. Ayrıca Edirne’de bu fırsatı bulduğumu ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Solo Türk ekibinin yaptığı bu gösterinin tüm milletimizle beraber şahsımı da gururlandırdığını ve duygulandırdığını ifade ettim.” dedi.

VALİ'NİN SKANDAL AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ

SOLOTÜRK'ün gösterisinde nüfus oranına göre Türkiye'deki en fazla katılımın olduğu il Edirne'dir. Sarıkamış'ta da SOLOTÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım”