Devlet Bahçeli’den Erdoğan'a; dost nasihati veriyorum, şu aralar ABD'ye gitmeyin

Devlet Bahçeli’den Erdoğan'a; dost nasihati veriyorum, şu aralar ABD'ye gitmeyin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Haziran 2016'da söylediği "Sık sık ABD'ye giderseniz İranlı kaçakçı adınızı verirse Okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcı da bulamazsınız. İnat etmeyin 17-25 Aralık'ın dumanının okyanus ötesinde tüttüğünü dünya görüyor" sözleri tekrar gündem oldu

Sosyal medya Devlet Bahçeli’nin bu sözlerini konuşuyorMHP lideri Devlet Bahçeli'nin 14 Haziran 2016 yılında Meclis'teki grup toplantısında söylediği sözler Zarrab davasıyla birlikte yeniden gündeme geldi.

17-25 Aralık kumpasının bir FETÖ oyunu olduğunun da altını çizen Bahçeli, "Şu sıralar ABD'ye gitmeyin, pek görünmeyin. Sular durulsun, ortalık yatışsın, başınızı kumdan çıkarmayın. Sık sık ABD'ye giderseniz İranlı kaçakçı (Reza Zarrab'ı kastediyor) adınızı verirse Okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcı da bulamazsınız. İnat etmeyin 17-25 Aralık'ın dumanının okyanus ötesinde tüttüğünü dünya görüyor" demişti. 

Bahçeli’nin geçtiğimiz yıl grup toplantısında Reza Zarrab’ı kastederek söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Video kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. 

Bahçeli o günkü konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

'DOST NASİHATİ VERİYORUM, ŞU SIRALAR ABD'YE PEK GİTMEYİN'

Cumhurbaşkanı, ülkemiz hassas bir dönem içinde olduğu için döndük diyor. Günaydın Sayın Erdoğan, oldu olacak bari bir de kalsaydınız. Sınırlı sayıdaki dostlarınız karpuz kesmese de ikram edecek bir şey muhakkak bulurlardı. Unutmayınız ki, bu aziz ülke ABD'ye koşa koşa giderken de sayenizde hassas bir dönemdeydi. Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP'nin değerli bakan ve yöneticilerini uyarıyorum, dost nasihati veriyorum: Ne olur ne olmaz, gelin şu sıralar ABD'ye pek gitmeyin, oralarda pek görünmeyin. Hele bir sular durulsun, hele bir ortalık yatışsın. Yeni Başkan seçilinceye kadar başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarmayınız. Sık sık ABD'ye giderseniz, karşınıza neyin çıkacağı, kimin ne yapacağı belli olmaz, Alimallah İranlı kaçakçı alayınızı ele verirse okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcıda bulamazsınız, büyük bir skandalın faili olmaktan kurtulamazsınız. Şansınızı fazla zorlamayın. Tehlikeli sularda kulaç atmayın. İnat etmeyin, 17-25 Aralık dumanının ta Okyanus ötesinden tüttüğünü cümle alem görüyor, rüşvet ve yolsuzluğun yüksek hava basıncı kıtalar dolaşıyor, benden söylemesi. Muhammed Ali'nin cenazesinin ardından düzenlenmiş anma etkinliğinde ülkemize çok çirkin suçlamada bulunan ve “Türkiye'nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin" diyebilecek kadar küstahlaşan bir Haham ve zihniyetine diyorum ki: Türkiye'de ölen Türk vatandaşlarıdır, öldüren ise Siyonizmin tasmalı bekçisi PKK'dır. Malum Haham ahmak değilse, gitsin hemen ulaşabileceği katiller kataloğuna dikkatle baksın, orada Gazze'yi, Ramallah'ı, Kudüs'ü, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren, vaat edilmiş topraklara konmak için Kandil'e silah yağdıran emmioğlularını görecek ve hepsini şıp diye eşkâllerinden tanıyacaktır."