Erdoğan: Ey Netanyahu sen çok zayıfsın

Erdoğan: Ey Netanyahu sen çok zayıfsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da il kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

16 Nisan'da ortalamanın üzerine çıkamadıysak da inşallah mart, kasım 2019'da bu ortalamaların çok çok üzerine çıkmak suretiyle bizler için farklı düşünenlere gerekli cevabı vereceğiz. Kardeşlerim yola çıktığımızda Türkiye'nin kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye. Bunları anlatmanız lazım bilmeyenlere.

DOSTLUĞUMUZU KAYBEDERLER

Türkiye'ye karışmasınlar, Teröristleri Elize sarayında karşılayanlar kendilerine çekidüzen versinler. Yoksa dostluğumuzu kaybederler.Türkiye'ye sataşmasınlar önce teröristleri Elysee Sarayı'nda kabul edenler kendilerine çekidüzen versinler. Kusura bakmasınlar bizimle olan dostluklarını da kaybederler. Biz bize dost olana dostuz. Bize yanlış yapana, kusura bakmasınlar. Biz bugüne kadar bunu böyle yaşadık. Ne dedim ben size ihtiyaç olduğu anda önce ben sonra da siz beraber çıkacağız yola. Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz.

EY NETANYAHU SEN ÇOK ZAYIFSIN

Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş. İsrail'in ordusu hiç bir zaman zulüm yapmamış. Ya bu bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz... Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu anlatmama gerek yok. Kalkmış bizim Afrin'de mazlumlara zulmettiğimizi söylüyor. Ey Netanyahu sen çok zayıfsın çok garipsin. Kendine çeki düzen ver. Sen terör devletisin. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Mazlumların dışında korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Dünyada doğru düzgün sevenin yok. BM'de Kudüs için attığın adıma aldığın cevap ortada. Mazlumla uğraşma. Dünya gezecek, dolaşacak yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Dürüst ol...