‘Erdoğan muhalefet lideri gibi!’

‘Erdoğan muhalefet lideri gibi!’

YURT yazarı Elif Doğan Şentürk, “Erdoğan, bir muhalefet lideri gibi, sanki AKP dönemlerinin yanlışlarını tespit etmiş ve kendi iktidar olduğunda yapacaklarını sıralıyor. Sanki ‘Erdoğan AKP’ye karşı” diye yazdı.

YURT yazarı Elif Doğan Şentürk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerini gündeme getirerek, “Erdoğan, bir muhalefet lideri gibi, sanki AKP dönemlerinin yanlışlarını tespit etmiş ve kendi iktidar olduğunda yapacaklarını sıralıyor. Sanki ‘Erdoğan AKP’ye karşı” dedi.

Şentürk, “Erdoğan muhalefet lideri gibi’ başlıklı yazısında, Erdoğan’ın vaatlerini ‘yeni sistemin’ kamuflajı altında söylediğini belirterek, “Erdoğan iktidara talip bir muhalefet liderinin söylemesi gerekenleri söylüyor. Peki, 16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor?” diye yazdı. Şentürk, şu görüşleri dile getirdi:

“Bunca hukuksuzluk, antidemokratik uygulamalar hangi dönemin ürünü? Mesela; TSK’ya kumpaslar kurulurken, Atatürkçü subaylar sahte, uydurma belgelerle içeri atılırken, Ülkenin Genelkurmay Başkanı tutuklanırken, hatta “kozmik” odaya girilirken, İktidarda kim vardı? Adalet can çekişirken, hukuk ayaklar altında çiğnenirken: ”Ben bu davaların savcısıyım” diyen kimdi?

OHAL sebebiyle “artık fabrikalarda grev yapılamadığını” savunan biri, özgürlük ve demokrasi vaadinde bulunursa ne kadar inandırıcı olur.

Peki, emeklilikte ek gösterge vaadinde bulunan AKP bugüne kadar bu işe neden el atmadı? Erdoğan 16 yıldır tek başına iktidarda ve isteseydi 24 Haziran sonrası için vadettiklerinin hepsini yapardı.

Yapmak isteseydi, AKP’den hatta devletin herhangi bir kademesinden çıt çıkar mıydı? Çıkmazdı.

Türkiye siyasetini hiç bilmeyen, takip etmeyen biri, şu anki tabloya baktığında şöyle düşünür: Türkiye’de 16 yıldır AKP iktidarda ve ülkeyi kötü yönetiyor. Ekonomi kötü, demokrasi kötü, adalet kötü... Erdoğan’da çıkmış bir muhalefet lideri gibi, sanki AKP dönemlerinin yanlışlarını tespit etmiş ve kendi iktidar olduğunda yapacaklarını sıralıyor... Sanki “Erdoğan AKP’ye karşı” Güler misin, ağlar mısın?

Ha bir de “Terörle mücadeleden asayiş hizmetlerine kadar her alanda başarı çıtamızı yükselttik” diyor. İyi de mademki böyle bir başarı var neden YSK ‘güvenlik’ gerekçesiyle sandık taşıma kararı aldı?”