Fatih Altaylı: ‘Koru gaz veriyor ama Gül’ün adaylık macerası ilk turda sonlanır’

Fatih Altaylı: ‘Koru gaz veriyor ama Gül’ün adaylık macerası ilk turda sonlanır’

Habertürk yazarı Altaylı, eski Cumhurbaşkanı Gül’ün adaylığının hala ve her şeye rağmen konuşulduğunu, bunu pompalayanın da Fehmi Koru olduğunu ifade etti. “Diyelim ki, Fehmi Koru’nun gazına gelenler oldu, Abdullah Bey de bu trene atladı ve aday oldu” dedikten sonra olabilecekleri yazdı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığının hala ve her şeye rağmen konuşulduğunu belirterek, Gül’ün adaylık macerasının ilk turda sonlanacağını savundu. Altaylı, “(Ya çatı aday olursa) diyenler olabilir. Türkiye çatı aday dersini hâlâ almadıysa ben ona bir şey diyemem” ifadelerini kullandı.

Altaylı, bugünkü yazısının ‘Gül 2. Tura nasıl kalacak’ ara başlıklı bölümünde, Abdullah Gül’ün adaylık konusunu pompalayanın, Fehmi Koru olduğunu zannettiğini belirterek, “Çünkü mesele gündemden düştüğü anda Fehmi Koru gaza hafiften dokunuyor. Koru ile Gül’ün yakınlığını bilenler de olaya atlıyor” dedi. Altaylı, şunları kaleme aldı:

‘HERHALDE CHP’DEN ADAY OLMAYACAK’

“Abdullah Gül’ün asla aday olmayacağı fikrimde ısrar etmekle birlikte, diyelim ki, Fehmi Koru’nun gazına gelenler oldu, Abdullah Bey de bu trene atladı ve aday oldu.

Nereden aday olacak? Herhalde CHP’den değil.

Ya Saadet ya İYİ Parti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı.

Diyelim ki, ilk turda şu sıralarda anketlerin de söylediği gibi Erdoğan gerekli yüzde 50 artı 1’i alamadı ve seçim ikinci tura kaldı.

ERDOĞAN VE CHP ADAYI İKİNCİ TURA KALACAK

İkinci tura geçecek adaylardan biri hiç şüphesiz ki mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan olacaktır.

Diğer aday ise yine kesine yakın bir olasılıkla CHP’nin adayı kimse o..

Açıkçası CHP’ye oy verecek seçmenden bir miktarı İYİ Parti’ye kaysa bile, oyunun yüzde 10’un az altında veya az üstünde olduğu tahmin edilen İYİ Parti, CHP’nin üzerine çıkamaz.

‘GÜL SAADET’TEN ADAY OLSA YİNE CHP’Yİ GEÇEMEZ’

Oyları şu an için kesinlikle barajın altında görünen Saadet’ten aday olsa da yine CHP’yi geçemez.

Bu durumda Gül’ün adaylık macerası ilk turda sonlanır.

“Ya çatı aday olursa” diyenler olabilir.

Türkiye çatı aday dersini hâlâ almadıysa ben ona bir şey diyemem.”