Generalin kardeşi AKP'den milletvekili aday adayıymış

Generalin kardeşi AKP'den milletvekili aday adayıymış

3 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan, Milli Savunma Bakanlığına ait YAŞ kararlarıyla 67 üst rütbeli subayın atamasını içeren kararla Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Güler'in kardeşi ise AKP Bayburt milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları gereği kuvvet komutanlıkları ve bir üst rütbeye terfi ettirilen komutanların listesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün getirilmesine ilişkin atama kararları ile Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları gereği bir üst rütbeye terfi ettirilen komutanların listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla Kara Kuvvetleri Komutanı olarak terfi ettirilen Orgeneral Yaşar Güler'in kardeşi Atilla Güler'in, AKP Bayburt Milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Güler TSK'da Genelkurmay 2. Başkanı olarak görev yaptığı 2015 yılında, kardeşi Atilla Güler de AKP'nin Bayburt'tan milletvekili aday adaylığı için yarışmış. 

Atilla Güler'in seçim öncesinde afişler bastırdığı, "Yeni Türkiye'de marka şehir Bayburt" sloganı ile seçim kampanyasını yürüttüğü ortaya çıktı. Ancak Güler asli listeye alınmamış ve seçimlere girememişti. 

7 Haziran'daki Bayburt seçimini AKP'den aday gösterilen Naci Ağbal ile Kadri Karaoğlu kazandı. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise “Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler'in kardeşi AKP'den Bayburt milletvekili aday adayıydı. AKP için ‘liyakat' değil, ‘sadakat' önemli” dedi.