Görüntüler Canan Kaftancıoğlu'nu yalanladı

Görüntüler Canan Kaftancıoğlu'nu yalanladı

'Sol gövdenin verdiği önergelere evet oyu verdim. Kabul edilmedi' diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 52'nci madde için muhaliflerin verdiği önergeye el kaldırmadığını gösteren görüntüler ortaya çıktı 

9-10 Mart'ta gerçekleşen CHP'nin Olağanüstü 19'uncu Kurultayı'nın ikinci gününde Ön seçimle ilgili 52'inci madde oylanırken kargaşa çıktı. Bunun üzerine Tüzük Kurultayı'na uzun süre ara verildi. İlhan Cihaner ve ekibinin verdiği %5 kontenjan harici her yerden ön seçim önerisi, 508 oyda kalarak nitelikli çoğunluk olan 635 rakamına ulaşılamadığı için kabul edilmedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Kurultay'dan sonra, Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 'Sol gövdenin verdiği önergelere evet oyu verdim. Kabul edilmedi' dedi. Ancak Kaftancıoğlu'nun 52'nci madde oylanırken, elini kaldırmadığı görüldü. Bunun üzerine CHP İstanbul delegeleri Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi. Delegeler Kaftancıoğlu'na  "Canan hanım, İstanbul İl Başkanı, bunun için mi seçtik sizi? Kaldır başkan kaldır..." diyerek tepki gösterdi.

İşte o görüntüler:


NE OLMUŞTU?

Kaftancıoğlu, Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 'Sol gövdenin verdiği önergelere evet oyu verdim. Kabul edilmedi. Tüzük konusunda eleştirilerim var, terbiyesizlik yapmak istemiyorum. Ben bu tüzüğe Can Baba'nın gözüyle bakıyorum' demişti. Şair Can Yücel 80 öncesi dönemde bit TİP kongresinde tüzük tartışmalarına 'bizim tüzük şöyle, bizim tüzük böyle... Bu ülkede 'sosyalist' olmak için tüzük değil büzük lazım büzük' dediği belirtiliyor.