Irak'tan flaş S-400 açıklaması

Irak'tan flaş S-400 açıklaması

Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, Bağdat'a S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatının Moskova'da devam eden Rusya-Irak Hükümetlerarası Komisyonu toplantısında ele alınmadığını söyledi.

Sputnik'in söz konusu haberlerle ilgili sorularını yanıtlayan Hadi, "Şu anda Moskova'da S-400 alımı için bir heyet bulunmuyor. Irak hükümeti S-400 almaya karar verdiğinde, bunu açıklayacak ve iki ülke arasında istişareler yapılacak" dedi.

Bazı medya organlarına göre şu anda Moskova'da Irak heyetinin bulunduğuna değinen Hadi, bu iddianın doğru olmadığını vurguladı.

Suudi Arabistan'da yayın yapan Okaz gazetesi, bugünkü haberinde Bağdat'ın ABD'nin uyarılarına rağmen Rusya ile S-400 anlaşması imzalamak üzere olduğunu öne sürmüştü. Irak haber portalı Shafaq News de, Irak'tan bir heyetin S-400 görüşmeleri için kısa süre içinde Moskova'ya gideceğini yazmıştı. 

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, Suriye, Irak Sudan ve Mısır'ın muhtemel S-400 alıcıları arsında bulunduğunu söylemişti

Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi Maksim Maksimov, Irak'ın Rusya'ya S-400 füze savunma sistemi almak için talepte bulunmasını beklediklerini kaydetmişti.