İyi Parti taşları oynatabilecek mi?

İyi Parti taşları oynatabilecek mi?

15 Temmuz darbe girişimi, MHP’nin ulusalcı siyasete yaklaşması ve Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin oynattığı taşlar, Akşener’e yer açtı. Karar gazetesi yazarı Mahçupyan’a göre, kritik hiçbir konjonktürün atlanmaması partinin şansını önemli ölçüde artıracak.

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, Meral Akşener’in hamlesinin, kendine özgü bir konjonktürün yarattığı imkan sayesinde gerçekleşebildiğini belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte, MHP’nin devletçi ve ulusalcı siyasete yaklaşması ve cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi… Taşlar bu şekilde yerinden oynamasaydı İyi Parti’ye yer açılmazdı” dedi. Mahçupyan, ancak marifetin, bu açılan yere girip orayı tahkim etmek değil, söz konusu fırsatı diğer taşları da yerinden oynatmak üzere kullanabilmek olduğunu kaydetti.

‘İyi Parti taşları oynatabilecek mi?’ başlıklı yazısında Mahçupyan, “Eğer parti bu ‘açılımları’ yeni ve daha kuşatıcı bir milliyetçilik anlayışı ile bütünleştirebilirse, kısa vadeli cazibenin ötesine geçip siyasette kalıcı bir yer edinebilir. Kritik hiçbir konjonktürün atlanmayıp, her birinde özgün bir duruş sergilenmesi ve çatışmacılıktan uzak söylem/dil tercihi de partinin şansını önemli ölçüde artıracaktır” görüşünü dile getirdi.