Karamollaoğlu’ndan Abdullah Gül açıklaması: ‘Hainlik dahil her türlü muameleyi gördü’

Karamollaoğlu’ndan Abdullah Gül açıklaması: ‘Hainlik dahil her türlü muameleyi gördü’

‘Erbakan yaşasaydı bu şartlarda Erdoğan’la ittifak yapar mıydı?’ sorusuna ilginç bir yanıt veren Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Gül’ün partisinden aday olup olmayacağına ilişkin ise “Aday olabilir” dedi.

İttifak için kapısı çalınan, ancak olumsuz yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyaset kulislerinde uzun süredir konuşuluyor. SP’nin 2009 seçimlerinde kazanacağının altını ısrarla çizen ve bunu ‘ülkeyi kutuplaştırmayan tek parti’ olmalarına bağlayan Karamollaoğlu, Posta’nın sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu’nun sorulara verdiği yanıtlardan bazıları şöyle:

'BENİ TAYYİP BEY'İN GÜNAHINA ORTAK ETMEYİN'

-Necmettin Erbakan AKP ile ittifak kurar mıydı?

Erbakan hocamız bazı noktalarda 'Hoca da böyle diyor' diye zorladıkları zaman 'Beni Tayyip beyin günahına ortak etmeyin' dedi. Çok açık söyledi. Biz Tayyip beyle şahsi dostuz, otururuz, konuşuruz, yeriz içeriz ama bizim hükümetin politikalarına itirazımız var.

-(Erdoğan "İttifakta olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da 'Güle güle' demekten başka bir şey elimizden gelmez" demişti. Bir kırgınlık olabilir mi?)

Biz de kırgınız. Bu seçimler 50 artı 1'i gerektiriyor. Güvende hissetmiyorlar kendilerini. Bizim gibi o ittifaka güç katacak birini istiyorlar. Ama bizim problemlerimiz büyük.

-(Bahsettiğiniz ilkeler 2019'a kadar hayata geçecek ilkeler değil. Yine de olmaz mısınız ittifakta?)

İktidarın bu noktada bazı adımları attığına şahit olmak gerekir. Her şey bizim dediğimiz tarzda değişitirilirse. Bu demektir ki bize teslim edilirse biz 'Evet' deriz. Bize teslim edeceklerini de zannetmiyorum.

GÜL’ÜN ADAYLIĞI

-Abdullah Gül SP’den aday olacak mı?

Biz olamaz demeyiz. Ne olursa olsun aday çıkaracağız. Bu adayın kendi teşkilatımızda da tasvip edilmesi gerekiyor. Bizim teşkilatlarımız şu anda heyecan havasına girdiler. İki mutlaka arkasından Türkiye tabanından bu adaylar nasıl kabul görüyor. Onunda görmemiz lazım. Bir kaç kişi için bu yoklamayı mutlaka yapacağız. Abdullah Bey aday olabilir. İhtimal dahilindedir. Başkaları da olabilir.  Biz seçime bir parti olarak girmiş olmak için girmeyeceğiz. Bizim gösterdiğimiz aday Cumhurbaşkanı seçilir. Başkalarını küçümsemek için söylemiyorum ama genelde böyle bir kanaat var. Diğer kesimlerde bir çekişme meydana gelmiş. Bu bizim için de vardı.

Alevi vatandaşlarımızdan Sivas olayları için bir yanlış anlama neticesinde bize bir tepki vardı. Ama bu son gelişmeler...O kadar insan aradı ki helallik dileyen. Algı büyük çoğunlukta kalktı. AK Parti içinde bugünkü hükümetten ümidini kesenler bize gelir.

Cumhurbaşkanı adayı konusunu gündeme almadık. Çünkü gündeme aldığımızda konu hemen yayılır. Abdullah bey her türlü muameleyi gördü, hainlik dahil. Ona da hakkımız yok şimdilik.”