Kepçeyle ceset arandı, 4 şüpheli tutuklandı

Kepçeyle ceset arandı, 4 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da son 7 yılda çok sayıda cinayet olayına karışan ve öldürdükleri 1 kişiyi gömdükleri belirlenen çeteye yönelik operasyonda yakalanan 9 şüpheli adliyeye gönderildi. İş makinaları ile yapılan kazıda kemik parçalarına ulaşan polis, ihbarda adı geçen 2 kişiyi arıyor.

Polisi harekete geçiren olay,  cezaevinden gönderilen bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Bir mahkumun yazdığı mektupta kendisi gibi tutuklu olan Bora B.’nin yönettiği çetenin  2006 ile 2013 yılları arasında cinayetten gaspa, yaralamadan yağmaya kadar çok olaya karıştığını belirtti. Çetenin cinayet olaylarına da karıştığı belirtilen mektupta öldürülen Metin Ö.’nün Eyüp'te bir otoparkın tabanına gömüldüğü iddia edildi.

ÇETE ELEBAŞI CEZAEVİNDE

Esenler'de Fatih Derdiyok’u kardeşiyle birlikte öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve  36 yıl hapse mahkum olan Bora B.’nin organize ettiği iddia edilen olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı. Mektupta belirtilen otoparkta 4 Ekim’de iş makinası ile kazı yapıldı.

Çalışmalarda  30’a yakın kemik parçası bulundu. Metin Ö.’ye ait olduğu iddia edilen kemikler Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi. Polisin araştırmalarında Metin Ö.’nin aynı çetenin mensubu olduğu ve cinayet zanlısı olduğu bilgisine ulaşıldı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

Çete elebaşının adamlarını yakalamak için 3 gün önce operasyon düzenleyen polis 9 şüpheliyi gözaltına aldı.  O şüpheliler arasındaki 1 ismin ihbar mektubunda da yer aldığı öğrenildi. Diğer 2 kişinin ise arandığı belirtildi.

Şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 1 şüpheli hakkında adli kontrol uygulandı. (Sözcü)