Kılıçdaroğlu hedefindeki 10 ili açıkladı...

Kılıçdaroğlu hedefindeki 10 ili açıkladı...

Gündeme ilişkin konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinin, Türkiye'nin 5 temel problemine dönük çözüm önerileri içereceğini bildirdi. Mitinglerden çok salon toplantılarına ağırlık vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, "CHP'ye mesafeli duran kesimlerle bire bir toplantılar yapmak istiyorum" dedi. CHP Lideri, “İnce, 2. turda güzel bir yardımcı kadrosuyla yola çıkacak” ifadesini kullandı.

Gündeme ilişkin olarak CNN Türk'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim beyannamemiz Türkiye'nin 5 temel problemine dönük çözüm önerilerini içerecek.  Seçim sonrası tabloya bakarız,  varsayımlar üzerinde durmam" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin Cumhurbakanı adayı Muharrem İnce ile miting yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, İnce’nin kazanması durumunda oluşacak kabinesine ilişkin de detay verdi: Kılıçdaroğlu, "İkinci turda kabineyi göreceksiniz. Güzel bir yardımcı kadrosu ile yola çıkacak. Toplumun her kesimini kapsayan, 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağına göre, kadrosu da böyle şekillenecek."dedi.

HEDEFİNDEKİ 10 İL

Seçim sürecinde genel başkan olarak miting yapmayı düşünmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bunun yerine salon toplantıları yapmayı planladığını ifade etti.

"CHP'ye mesafeli duran kesimlerle bire bir toplantılar yapmak istiyorum" diyen CHP Lideri, hedefindeki 10 ilin; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Antalya, Trabzon, Samsun olduğunu açıkladı.

CHP lideri, partisinin seçim seçim beyannamesine ilişkin "Heyecan verecek, umut verecek, yeni ufuklar açacak bir beyanname. 5 temel problemi; ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi konusunda çözüm getiren başlıklar içerecek... " açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu dövizdeki dalgalanmayı "spekülasyon amaçlı, birilerini cezalandırma amaçlı böyle bir yönteme başvuruluyorsa bu ekonomik bir suçtur. Hükümet kim oynuyorsa ona neden müdahale etmiyor?" diye sordu.

BAHÇELİ'NİN ÇAKICI'YA ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin, Çakıcı ziyaretini de "Alaattin Çakıcı'yı, hapse girmeden önceki faaliyetlerini toplum biliyor. Bahçeli'nin bu ziyareti toplum tarafından izlenip değerlendirilecektir" dedi.