Denizli'de skandal! Hastane personeli yemekteyken doğum yapan kadın öldü

Denizli'de skandal! Hastane personeli yemekteyken doğum yapan kadın öldü

Denizli'de, devlet hastanesinde hastane personelinin yemekte olduğu sırada tek başına bebeğini doğuran anne, yoğun bakıma alındıktan sonra hayatını kaybetti. Genç kadının yakınları, hastaneyi suçladı.

Denizli'de 9 aylık hamile olan ve sancılarının başlaması üzerine 19 Ağustos'ta kaldırıldığı devlet hastanesinde normal doğumla 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünya getirdikten sonra yoğun bakıma alınan 36 yaşındaki  Şirvan Yalçın, yaşamını yitirdi.

SANCILARI BAŞLAYINCA HASTANEYE GİTTİ

Serinhisar'ın  Yatağan Mahallesi'nde yaşayan 1 çocuk annesi tekstil işçisi  Şirvan Yalçın, geçen 19 Ağustos tarihinde doğum sancısı çekmesi üzerine eşi minibüs şoförü 45 aşındaki  Mehmet Yalçın tarafından  Acıpayam Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yalçın, buradan doğum için  Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.  Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne yatırılan  Şirvan Yalçın'a normal doğum yapması için suni sancı verildi.

HASTANE PERSONELİ YEMEKTEYKEN KENDİ BAŞINA DOĞUM YAPTI

İddiaya göre yaklaşık 12 saat sonra, personelin öğle yemeğine gittiği sırada kendi başına doğum yapıp bir erkek bebek dünyaya getiren  Şirvan Yalçın, ardından yoğun bakıma alındı. Talihsiz kadın, bugün yaşamını yitirdi.

"HASTANE PERSONELİ KANAMAYI GEÇ FARK ETTİ"

Hastane personelinin öğle yemeğine çıktığı sırada eşinin tek başına doğum yapıp, bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ileri süren  Mehmet Yalçın, doğum sırasında eşinin rahminin parçalandığını, personelin kanamayı geç farketmesi nedeniyle ihmal sonucu öldüğünü iddia etti. 3 kilo 810 gram olarak dünyaya gelen bebeğin de havasız kaldığı için beyninde hasar oluştuğunu söyledi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Eşinin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyursunda bulunduğunu vurgulayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe gönderdim" dedi.

"SEZARYEN YAPMADIKLARI İÇİN KARDEŞİM ÖLDÜ"

Şirvan Yalçın'ın ablası Muzaffer Acar ise bebeği, halası olarak kendisinin emzireceğini belirterek, "Hastaneye götürdüğümüzde kardeşim sağlıklıydı. Doğuma kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Ne olduysa  Denizli Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde oldu. Bize kimse olay hakkında bilgi vermedi. 50 yaşında kadınım, sütüm gelmeye başladı. Yeğenimi emzireceğim. Sezaryen doğum yapmadıkları için kardeşim öldü" diye konuştu.

"NORMAL DOĞUMA ELVERİŞLİ OLMADIĞI HALDE BEKLETTİLER"

Ailenin avukatı Halil Akçil de,  Şirvan Yalçın'ın ölümünde doktorların ya da personelin kusuru olduğunu düşündüklerini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, " Şirvan Yalçın normal doğuma elverişli olmamasına rağmen, sezaryen yapılmayıp normal doğum için bekletilmiş. Normal doğum için bekletilince bu sonuç ortaya çıktı" dedi.

HASTANE YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA YOK

Denizli Devlet Hastanesi yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.  Pamukkale Üniversitesi Hastanesi  Adli Tıp Morgu'nda yapılacak otopsinin ardından  Şirvan Yalçın'ın,  Yatağan Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.