'Krizin faturası da CHP’ye kesilecek…’

'Krizin faturası da CHP’ye kesilecek…’

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu, “Amerikan yaptırımları hayata geçirilsin ya da geçirilmesin, yaşanan ekonomik kriz dış güçlere ve CHP’ye bağlanmaya çalışılacaktır” yorumunu yaptı. Mumcu, CHP’nin kazananı olmayacak bir iç kavgaya girişmesinin, iktidarın işini kolaylaştırdığını kaydetti.

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu, rahip krizi yaşayan Türkiye ve ABD’nin yakın bir zamanda mutabakata varmaması ve krizin dallanıp budaklanması halinde şimdilik sembolik önem taşıyan Amerikan yaptırımlarının ciddi boyutlara erişebileceğini belirterek, “Amerikan yaptırımları hayata geçirilsin ya da geçirilmesin, yaşanan ekonomik kriz dış güçlere ve CHP’ye bağlanmaya çalışılacaktır” dedi.

Mumcu, ‘Krizin faturası’ başlıklı yazısında, “Sınıf değil kimlik tabanlı bir yaklaşımla, krizin faturası şehirli laik kesimlere ve onların temsilcisi olarak algılanan CHP’ye yöneltilirse kimsenin şaşırmaması gerek. İktidar medyası bunu mahir bir şekilde yapabilecek imkâna ve pervasızlığa sahip” ifadelerini kullandı.

‘CHP’NİN KAZANANI OLMAYAN…’

Böyle bir dönemde CHP’nin kazananı olmayacak bir iç kavgaya girişmesinin de iktidarın işini kolaylaştırdığını bildiren Mumcu, şunları kaydetti:

“Bugün CHP’yi eleştirmek ve aşağılamak için ortaya atılan “kayyım” laflarının dahi ilerde somutlaşmasından bahsetmekse bir paranoyanın değil ülkenin içine girdiği yolun doğal bir sonucudur.

Ekonominin yapısal sebeplerle krize girdiğini ve bunun AKP’nin ekonomi politikalarının sonucu olduğunu dillendirmek, krizin vurduğu kesimlerle derhal temasa geçmek yerine günlerdir delege imzası saymanın ülkenin geleceğine bir katkı getirmeyeceği de ortada.”