Kulis: ‘Abdullah Gül'ün adayı Babacan'

Kulis: ‘Abdullah Gül'ün adayı Babacan'

Tepkileri bilinçli olarak üstüne aldığı öne sürülen 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Ali Babacan’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırladığı öne sürüldü. Ahmet Davutoğlu’nun da sahaya indiği belirtilirken, CHP’den ise bir genç genel başkan yardımcısının aday olabileceği öne sürüldü. İşte ayrıntılar…

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanlığına adaylığı konuşulan Abdullah Gül’ün, tüm tepkileri bilinçli olarak üzerine aldığı, Ali Babacan’ı Cumhurbaşkanlığına hazırladığı yolundaki kulis bilgisini aktardı. Takan, CHP'de ise genç bir genel başkan yardımcısının Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğinin konuşulduğunu belirtti. 

Takan, bugünkü köşesinde, “Sizlere, bu sütundan yakın bir zaman içinde Abdullah Gül'ün yanına bir eski yüksek yargı başkanı ve de Ali Babacan'ı alarak çıkış yapacağını duyurmuştum. Hazırlıklar devam ediyor” diye yazdı.  

"Evrensel hukuk, insan hakları, AB normları" çerçevesinde bir çalışma yürütüldüğü bilgisini paylaşan Takan, şunları yazdı:

“Gül'ün İstanbul'daki çalışma ofisinden iyi haber alan kaynaklar, "Abdullah Bey şimdi tüm tepkileri bilinçli olarak üstüne alıyor. Ali Babacan'ı Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlıyor" iddiasında bulundu. Ali Babacan'ın AKP içinde pasifize edilmesinin ardından tüm eleştirilerden muaf tutulma sürecine bakarsak bu iddiayı yabana atmamak gerek. Kaynaklar, Babacan'ın çok derinden çalıştığını ve yanına da AKP kurucularından Cüneyd Zapsu'yu aldığına dikkat çekiyorlar.

‘GÜL ERDOĞAN’IN KARŞISINA ÇIKAMAZ’

Ahmet Davutoğlu da sahaya inmiş, İstanbul'da çalışma ofisi tutmuş, Ankara'da Hacı Bayram ziyaretlerini sıklaştırmış, nabız tutuyormuş!.. İddiamda ısrarlıyım, Abdullah Gül, R. Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkamaz. Saray kaynakları da, Erdoğan'ın Gül'e tepkisini "el altından külliyeye aracılar vasıtasıyla mesajlar gönderiyor; 'adamlarımızı muhafaza et' diye. Erdoğan buna çok içerliyor. Niye kendi gelip düşüncelerini benimle yüz yüze paylaşmıyor?" diye izah ediyor.”

CHP’NİN ADAYI

Kulislerden eksik ayak kalmasın!.. CHP'de genç bir genel başkan yardımcısının cumhurbaşkanlığına aday olabileceği konuşuluyor. “