Kulisler Gökçek'le kaynıyor: Bugün gidebilir

Kulisler Gökçek'le kaynıyor: Bugün gidebilir

Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız çekilmeyeceği belli olan Gökçek için Topbaş yönteminin denenmesine karar verildi. Bunu fark eden Gökçek’in istifaya hazırlandığı belirtiliyor. Gökçek’in yerine gelecek isim de şekillendi. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra istifasını açıklamaması, Melih Gökçek'in, İBB'den istifa ettirilen Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız çekilmeyeceğini gösterdi. Ancak Topbaş’ın başına gelen durumun şimdi Gökçek için kullanılmasına karar verildi.  Bunu anlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in de bugün istifaya hazırlandığı bildirildi. Yerine gelecek isim için ise ibrenin Veysel Tiryaki’den yana olduğu aktarıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Gökçek’in bugün istifa edebileceğini yazdı. Kadir Topbaş’ın belediye meclisindeki AKP’li üyelerin, karşıt oy kullanmalarıyla istifa ettirildiğini hatırlatan Hakan, “Şimdi benzer bir yöntemin Melih Gökçek için de denenmesine karar verilmiş. Ankara Belediye Meclisi’ndeki AK Partili üyelere Melih Gökçek karşıtı oy kullanmaları talimatı verilmiş. Bunu fark eden Melih Gökçek’in bugün istifa etmesi bekleniyor” dedi.

‘Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, istifa isteğine direnirken "Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ'cü müyüm, neden istifa edeceğim?" diye itiraz ettiğini yazdı.

Ancak Erdoğan’ın bu konuda geri vitesinin olmadığını dile getiren Selvi, Gökçek krizinde sona gelindiğini belirtirken, yerine gelecek isim için ise ibrenin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den yana olduğunu kaydetti. Selvi’ye göre, Gökçek sonrası sırada Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanları var. 

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir’in de bugünkü gündeminde Gökçek vardı. Şendir, büyük ihtimalle, bu ay bitmeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceğini belirttiği Melih Gökçek’in başka bir görev verilse de verilmese de AKP’de kalacağını yazdı. Şendir, “Bu bilgiyi verenler, Osman Gökçek’in Mart 2019 seçimlerinde Keçiören’den belediye başkanlığına aday olacağını da söylüyorlar ama kulis bilgileri bunlar, bugün doğru olsa bile yarın değişebilir ya da kasıtlı olarak sızdırılmıştır, bekleyip görmek gerekir” dedi.