Merve Demirel’e taciz davasının duruşma tarihi belli oldu

Merve Demirel’e taciz davasının duruşma tarihi belli oldu

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, Sezgin S. “Basit cinsel saldırı” suçundan yargılanacak

Ankara’da bir polisin gözaltı sırasında Merve Demirel’e yönelik cinsel saldırıda bulunmasıyla ilgili davanın duruşma tarihi belli oldu.

Sakarya Caddesi’nde 16 Şubat’ta TAYAD’ın tutuklu avukatlarla ilgili eyleminde gözaltına alırken Merve Demirel’e cinsel saldırıda bulunan polis memuru Sezgin S’nin yargılanmasına 7 Kasım 2019’da başlanacak.

Gözaltı sırasında uygulanan taciz nedeniyle Merve Demirel ve Ankara Barosu’nun yaptığı suç duyurularını birleştiren savcılık, Sezgin S. hakkında iddianame düzenlemişti.

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre, Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, Sezgin S. “Basit cinsel saldırı” suçundan yargılanacak.

Polis Sezgin S, savcılıktaki ifadesinde, Merve Demirel’in de içinde olduğu eylemci grubun gözaltı sırasında direndiklerini belirterek, “Ben de kendisini pantolonundan tutarak araca bindirmek istedim. Sonuçta araca bindirdim. Elimin müştekinin kalça kısmına geldiğini sonradan görüntüleri izleyince fark ettim. O sırada işimi yapmaya çalışıyordum. Kesinlikle cinsel taciz kastım olamaz” demişti.

Merve Demirel ise polisin kendisini normal şekilde tutmadığını ve cinsel saldırıya uğradığını ifade etmişti.

İDDİANAME: YETERLİ ŞÜPHE VAR

İddianamede, "sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı suçundan kamu davası açmak için yeterli şüphenin oluştuğunu" belirten savcılık, Sezgin S’nin "Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle basit cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını istemişti.

BAKAN SOYLU SAHİP ÇIKMIŞ, EMNİYET AKLAMIŞTI

Kamuoyunda büyük tepki toplayan Demirel’e yönelik cinsel saldırı, Emniyet tarafından aklanmıştı. Emniyet’in başlattığı disiplin soruşturmasında, taciz “spontane hareket” olarak nitelendirilmiş ve Sezgin S’ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti. Emniyet, tepkileri de “karalama kampanyası” olarak nitelendirmişti.

Olayın hemen ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Sezgin S’ye “evladımız” diyerek sahip çıkmıştı.

İlk olarak Twitter hesabından yaptığı “proje kadın” açıklamasıyla Merve Demirel’i hedef gösteren Soylu, bir programdaki konuşmasında ise şunları söylemişti: "Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecektir. Öyle bir belge var elimizde. Ömrümüzde hiç boş konuşmadık."

Kaynak: Artı Gerçek