Nuriye ve Semih için eylem yapanlara bugün de gözaltı

Nuriye ve Semih için eylem yapanlara bugün de gözaltı

Açlık grevinin 111’inci gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için Yüksel Caddesi’nde bir araya gelenlere müdahale eden polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “İşimi geri istiyorum” eylemi 231, açlık grevi ise 111’inci gününde devam ediyor.

 İhraç edilen Veli Saçılık ve Nazife Onay ile destekçileri, direniş alanı Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Eylemciler, “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “İşimizi geri istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.2 kişi darp edilerek gözaltına alındıPolis yolu kapatarak Karanfil Sokak üzerinden Yüksel Caddesi’ne girmek isteyen emekçileri engelledi. Basın açıklamasının ardından bulundukları yere oturan eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti. Nazife Onay ve bir kadın eylemci darp edilerek gözaltına alındı. Emekçiler gözaltına alındıkları sırada “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” diye slogan attı. Polis, eylemcilere destek olmak için sokakta bekleyenlere de müdahalede bulundu. 


“Yukarıdan emir gelmiş”Eylemin sonunda gelen ana akım medya muhabirlerini gören polis, kalkanlarını da alarak sokaktan çekildi. Nazife Onay’ın gözaltına alınmasının ardından konuşan Veli Saçılık, “Yukarıdan emir gelmiş beni gözaltına almamaları söylenmiş, ne olursa olsun beni gözaltına almıyorlar Nazife’yi gözaltına alıyorlar. Kamuoyunda yankı uyandırmasın diye bunu yapıyorlar” dedi.“AKP bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyor”Gözaltına alınmadan önce konuşan Nazife Onay ise, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 111 gündür açlık grevinde olduğunu ve bedenleri ile adaleti aradıklarını belirtti. Nuriye ve Semih’in ihraç edilen 100 bin kamu emekçisi için de grevde olduğunu belirten Onay, “Nuriye ve Semih’in işlerine geri alınmaları çok zor değil; ancak onlar işlerine geri dönerse AKP hükümetinin adaletsizlikleri teşhir olacağı için işlerini geri vermiyorlar” diye konuştu. Onay, “AKP hükümeti bizi açlık ile terbiye etmeye çalışıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.