Nuriye ve Semih pankartından 'tahrik olmuşlar!'

Nuriye ve Semih pankartından 'tahrik olmuşlar!'

Atiker Konyaspor, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Süper Kupa finalinde yaşanan olayları değerlendirdi.

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinin ardından çıkan olaylarla ilgili Konyaspor resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.
Beşiktaşlı bazı oyuncuların, Konyaspor’un kondisyoner hocasına küfür ettiği iddia edilen açıklamada, Beşiktaş’ın kulüp medya sorumlusunun, yeşil beyazlı futbolculara ve yöneticilere de küfür ettiği belirtildi.
Öte yandan Konyaspor taraftarının, Beşiktaş tribününde açılan “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşasın” pankartı nedeniyle tahrik olduğu ifade edildi.

İşte Konyaspor’dan yapılan açıklama;
“6 Ağustos 2017 tarihinde Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa Final mücadelesi öncesi, sırası ve sonunda yaşananlarla ilgili spor kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve Yönetim Kurulumuzun konuyla ilgili aldığı kararları açıklamak adına aşağıdaki yazılı açıklama yapılmıştır:
Öncelikle Pazar Akşamı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa Finalinde yaşanan sporun ruhuna uygun olmayan davranışları, Sayın Başkanımızın da maç sonrasında yayıncı kuruluşa verdiği demeçte de ifade ettiği üzere tasvip etmemiz mümkün değildir.
Yeni stadımızın açılışından bu yana tribünlerde  kötü ve çirkin tezahüratta bulunmayan taraftarımızın bu tavrı, spor kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Ayrıca şehrimizde oynanan milli maçlarda da taraftarlarımızın otaya koyduğu davranışlar takdir toplamıştır. Toplumun her kesiminden ve her yaş gurubundan oluşan aynı taraftar grubunun centilmenlik  sınırları  içerisinde destekledikleri  takımımız da bu güveni ve desteği alarak müsabakalara çıkmaktadır. Bütün bu olumlu tabloya rağmen, pazar akşamı karşılaşmanın ikinci yarısında tribünlere nasıl ve kimler tarafından sokulduğu belli olmayan kesici – delici bir aletin saha içinde olması, iki takım taraftarlarının birbirlerine fiili ve sözlü olarak sataşmaları, rakip takım tarafından koltuk, sandalyelerin sahaya atılması, kısaca maç sonrası Süper Kupa sevincini gölgede bırakacak görüntülerin oluşması, tüm spor kamuoyunu olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür.