Öcalan İmralı'dan taşınacak mı?

Öcalan İmralı'dan taşınacak mı?

Takan, "İmralı'da yeniden başlayan trafik ile birlikte Ankara'nın derin kulislerinde Öcalan'a yeni bir ikametgah arandığına dair senaryolar konuşuluyor" dedi.

AKP'nin ilk basın koordinatörü ve Abdullah Gül'ün başbakanlığı döneminde basın müşaviri olan yazar Ahmet Takan, bugünkü yazısında önemli iddialarda bulundu. PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili bir yazı kaleme alan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, "İmralı'da yeniden başlayan trafik ile birlikte Ankara'nın derin kulislerinde Öcalan'a yeni bir ikametgah arandığına dair senaryolar konuşuluyor" dedi.

İmralı'da yeniden hızlanan görüşme trafiğine dikkat çeken Takan, "Hatırlarsanız, "çözüm süreci"nin revaçta olduğu, Türk Milliyetçileri ve gerçek Ülkücüler dışında, irili ufaklı iktidar paydaşlarının salya sümük yollara düştüğü o kirli dönemde, terörist başının Diyarbakır'da bir villaya yerleştirilmesi konuşuluyordu. Bu proje iktidar ve paydaşları tarafından inkar edilmiyor ve 'ne güzel de olur' diyenler ortalarda fink atıyordu!.. O dönemde, MHP  Grup Başkanvekili olan Yusuf Halaçoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı bir konuşmada,  AKP iktidarının terörist başına tahliye sözü verdiğini öne sürmüş, 'Diyarbakır da 100 odalı bir villanın terörist başının ev hapsi için hazırlandığı duyumunu aldım' demişti" ifadelerini kullandı.

Takan, bu hatırlatmayı neden yaptığını da şöyle anlattı:

"Çünkü, İmralı'da yeniden başlayan trafik ile birlikte Ankara'nın derin kulislerinde Öcalan'a yeni bir ikametgah arandığına dair senaryolar konuşuluyor. Adres olarak Suriye'deki sözde Rojava bölgesi gösteriliyor. Devlet koridorlarında konuşulanları ve izlenimlerimi şöyle özetleyebilirim:

Abdullah Öcalan'ın avukatları tarafından gündeme getirilen mektubu, Suriye'de önümüzdeki günlerde yaşanacak süreç ile ilgili... Suriye'de anayasa yazım sürecinin başlayacağı döneme denk gelmesi, Öcalan'ın Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkat çeken cümle kurması, Suriye'de anayasa görüşmelerine yönelik bir anlam taşıdığı ifade ediliyor. Ayrıca bu süreçte 'açlık grevlerine son verilmesi' yönünde cümle kurması da siyasi iklimin özellikle Türkiye'de rahatlaması açısından anlam taşıdığına dikkat çekiliyor.  Suriye'deki gelişmeler öncesinde Türkiye'de sert bir iklimin oluşmaması, bu nedenle Öcalan'ın önümüzdeki süreçte Suriye'deki anayasa yazım sürecine bir şekilde, kıyısından köşesinden dahil olup sözde Rojava bölgesine verilebilecek bir yerel özerklik elde etme amacı taşıdığına işaret ediliyor. Burada dikkat çekici olan nokta, "Öcalan'ın Türkiye'den çıkıp Suriye'ye gitme çabası, buna formül bulup zemin hazırlaması'...

Önümüzdeki dönemde sözde  Rojava bölgesine Öcalan'ın geçip orada yönetimde bulunması niyeti tartışılıyor, bunun da olması yüksek bir ihtimal olarak görülmesi gerektiği değerlendiriliyor, 'Öcalan, hareketini başlattığı Suriye'ye geçip orada çalışmasını sürdürmek amacında. Bu şekilde Öcalan, misyonunu orada devam ettirmek istiyor. Böyle bir plan dahilinde hareket ediyor' deniyor."