Prof. Dr. Erhan Nalçacı: Sudan'da kadınlar devrim için ayağa kalktı

Prof. Dr. Erhan Nalçacı: Sudan'da kadınlar devrim için ayağa kalktı

Prof. Dr. Erhan Nalçacı, Sudan üzerine kaleme aldığı yazıda, "Emperyalizmin her türlüsünden kurtulmak, etnik ve dini parçalara bölünmüşlüğü sonlandırmak, Güney ve Kuzey’i tekrar bütünleştirmek, gericiliğin üstesinden gelebilmek için tarihsel özne olan Sudan Komünist Partisi sosyalist bir devrimi önüne koymak zorunda" dedi.

Erhan Nalçacı, Sol Haber Portalı'ndaki köşesinde kaleme aldığı yazıda, "Şu anda Sudan’da yaşananlar bir eşitsiz gelişime işaret ediyor ama sosyalist bir devrime yöneldiğini söylemek mümkün değil" diyerek, Sudan Komünist Partisi'nin sosyalist bir devrimi önüne koymak zorunda olduğu ifade etti. Sudan halkı için gerçek kurtuluşun ancak sosyalizmle mümkün olabileceğini dile getiren Nalçacı, yazısında "Eğer kadınlar devrim için ayağa kalkmışlar ve ön saflara dizilmişlerse egemen sınıflara düşenin korkmak olduğunu hatırlatıyor." ifadelerine yer verdi. 

İşte yazının ilgili bölümü:

"...Hakkettiğinden çok çok daha kısa anlatılan bu tarih bize şunları söylüyor.

Şu anda Sudan’da yaşananlar bir eşitsiz gelişime işaret ediyor ama sosyalist bir devrime yöneldiğini söylemek mümkün değil.

Oysa Sudan’ın sosyalizme ihtiyacı var.

Emperyalizmin her türlüsünden kurtulmak, etnik ve dini parçalara bölünmüşlüğü sonlandırmak, Güney ve Kuzey’i tekrar bütünleştirmek, gericiliğin üstesinden gelebilmek için tarihsel özne olan Sudan Komünist Partisi sosyalist bir devrimi önüne koymak zorunda.

İkincisi, tarih bize burjuvaziye asla güvenilmeyeceğini ve hiçbir türüyle işbirliği yapılamayacağını söylüyor.

Üçüncüsü ise eğer kadınlar devrim için ayağa kalkmışlar ve ön saflara dizilmişlerse egemen sınıflara düşenin korkmak olduğunu hatırlatıyor."

Tamamı için: