Rusya'dan 'Zeytin Dalı Harekatı'yle ilgili flaş açıklama!

Rusya'dan 'Zeytin Dalı Harekatı'yle ilgili flaş açıklama!

Rusya'dan gelen son dakika bilgisine göre; Rusya, BM'de TSK'nın başlattığı Afrin harekatına son vermesini talep edecek. Rus senatör Klintseviç, Rusya’nın Suriye’yle diplomatik işbirliği yapacağını ve Birleşmiş Milletler’de (BM) Türkiye’nin Afrin’de başlattığı operasyonu sonlandırmasını talep edeceğini belirtti.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Türkiye’nin başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile ilgili olarak operasyonun Suriye topraklarında bir silahlı çatışmanın meydana gelmesi olasılığını dışlamadığını da kaydetti.

Klintseviç, Suriye ile Türkiye arasında bir silahlı çatışmanın başlaması durumunda Rusya’nın böyle bir çatışmaya katılmayacağını, böyle bir durumun mevcut anlaşmalarda öngörülmediğini ifade etti.

Rus senatör Klintseviç, Rusya'nın Suriye'yle diplomatik işbirliği yapacağını ve Birleşmiş Milletler'de (BM) Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyonu sonlandırmasını talep edeceğini belirtti.

RUS BİRLİKLERİ BÖLGEDEN ÇEKİLDİ

Sputnik’te yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'deki komuta merkezinin Türkiye'nin harekât başlattığı Afrin'de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak için o bölgeden farklı bir bölgeye çektiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Suriye’deki komuta merkezi, TSK’nın harekât başlattığı Afrin’de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak üzere tedbir aldı” ifadelerine yer verildi.