Saray çatırdıyor: Seçimden sonra AKP'de ilk istifa!

Saray çatırdıyor: Seçimden sonra AKP'de ilk istifa!

AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan AKP’li vatandaşlar, Binali Yıldırım'a destek sloganları atarken, İl Başkanı Bayram Şenocak'a istifa çağrısında bulundu.

AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan AKP’li vatandaşlar, Binali Yıldırım'a destek sloganları atarken, İl Başkanı Bayram Şenocak'a istifa çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun vatandaşlara "Susun, o olacak iş mi?" dediği belirtildi.

AKP’de istifa tartışması sürerken, Odatv kulislerden bilgi topladı. Odatv’nin edindiği bilgilere göre;  AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AKP İstanbul İl Başkanlığı’na “cebinde istifasıyla” gitti. Buna göre; seçimin ardından Bayram Şenocak’ın istifasının işleme konulacağı belirtiliyor.

BERAT ALBAYRAK’A YAKIN İSİMDİ

OdaTV'nin haberine göre, 31 Mart'ta alınan başarısız sonucun ardından AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın istifası gündeme gelmişti. Parti içinde ciddi tartışmalara neden olan Şenocak'ın istifası, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'a sorulmuştu. Yıldırım, bir başka gazetecinin "AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'la aranızda sorun olduğu yönünde iddialar var. Bunlar için neler söyleyeceksiniz?" sorusuna da "Görüyorsunuz yan yana oturuyoruz. Dedikodulara göre amel edilmez" şeklinde cevap vermişti.

31 Mart’ta olduğu gibi bu seçim gecesinde de AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bulunuyor.

AKP kulislerinde uzun süredir konuşulan bir konu ise, AKP İl Başkanı Bayram Şenocak’ın seçim sürecinde uyumsuz olduğu iddiası...

Bunun nedeni olarak ise AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı'na Binali Yıldırım’ın istediği isim yerine, Berat Albayrak’ın istediği isim olan Şenocak’ın atanması gösteriliyor.