Sedat Peker'e 'zorla getirme' kararı

Sedat Peker'e 'zorla getirme' kararı

"Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" diyen mafya babası Sedat Peker'e 'zorla getirme' kararı

Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda “Bu suça ortak olmayacağız” diyen Barış İçin Akademisyenler inisiyatifiyle bir araya gelen 1128 akademisyene tehditler savurduğu gerekçesiyle yargılanan organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker hakkında mahkemeye 'zorla getirilme' kararı verildi.

Barış İçin Akademisyenleri tehdit eden suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında açılan davanın ilk duruşması 3 Şubat'ta Kartal'daki Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, Peker duruşmaya katılmamıştı.

Barış İçin Akademisyenler’in 11 Ocak 2016'da kamuoyuyla paylaştığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinin ardından kendisine ait internet sitesinde 13 Ocak 2016'da imzacı akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker, “Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak” başlıklı bir yazı yayımlamıştı. Sedat Peker, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” ifadelerini kullanmıştı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi ve akademisyenlerin ihbar ve şikayetleri üzerine Peker hakkında "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından toplam 1 yıl 4,5 aydan 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.