Son dakika: Muharrem İnce tüzük değişikliği teklifinden vazgeçti

Son dakika: Muharrem İnce tüzük değişikliği teklifinden vazgeçti

CHP'nin 36. kurultayı Ankara'da sürerken, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in ise daha önce duyurdukları tüzük değişiklikliği tekliflerini, delegelerin oylamasına sunacakları belirtiliyor.

CHP genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olması beklenen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ‘Cumhurbaşkanı adayının parti üyelerinin katılımıyla seçilmesi’ için tüzük değişikliği teklifi sunmaktan vazgeçti.

İnce’nin ekibinden yapılan açıklamada, "Bu kurultayda önerge vermeyeceğiz. Bunu, kurultay sonrasında örgütlerimizde iyice olgunlaştıracağız, daha sonra tüzük kurultayı talebinde bulunacağız" dedi.

CHP Tüzüğü’ne göre değişiklik teklifinin Kurultay’da delegelerin salt çoğunluğu ile gündeme alınıp kabul edilmesi gerekiyor.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, daha önce duyurdukları tüzük değişiklikliği tekliflerini, Ankara’da devam eden 36. Olağan Kurultay’da delegelerin oylamasına sunacak.

Kurultayın hem Türkiye hem de CHP için fırsat olduğunu kaydeden ve ’sınıf temelli, emekten yana sol siyaset’ çağrısında bulunan Böke ve Cihaner, daha önce yaptıkları açıklamalarda, parti organlarına ilişkin seçimlerde delegelerin salt çoğunluğunun oyuyla gündeme gelen ‘blok liste’ usulünün tamamen tüzükten çıkarılmasını ve temsilde adalet için Parti Meclisi üye sayısının yüzde 20 artırılmasını önereceklerini kaydetmişti.

Cihaner, değişiklik tekliflerinin 65 imza ile Divan’a sunulacağını bildirdi.