Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: Net adayım, bırakmaya niyetim yok

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: Net adayım, bırakmaya niyetim yok

Türkiye’de birçok insanın Urla’da yaşamak istediğini, büyük kentlerden çok sayıda insanın ilçeye yerleştiğini belirten Uyar, “Bu bizim başarımızdır” dedi. Dünya Kadın Konseyine seçilen Uyar, İspanya ve Fas’ta Urla modelini anlatacak.

İzmir’in Urla ilçesinin kadın belediye başkanı Sibel Uyar, “En büyük sözümüz, Urla’yı hak ettiği anlamda herkese anlatmaktı. Artık herkesin Urla marka değerini fark ettiğini düşünüyorum” dedi. Dünya Kadın Konseyine de seçilen, Bilbao ve Marakeş’te Urla modelini anlatacak olan Uyar, “Yeniden ve net adayım. Bırakmaya niyetim yok” dedi.

Sibel Uyar, Urla için en büyük sözünün, ilçeyi hak ettiği anlamda herkese anlatabilmek olduğunu belirterek, YURT’a şunları anlattı:
“Ne dediysek eldeki imkanlar doğrultusunda yapıyoruz zaten. Herkesin Urla marka değerini fark ettiğini düşünüyorum. En önemlisi buydu. Yaşayan herkesin buna inanması ve refahının artması. Birlik ve bareberlik içinde bunu yapmaktı. Cumhuriyetin kazanımlarıyla bunu yapıyoruz. Herkes birer Cumhuriyet evladıdır Urla’da. 

Bu ilçe, insanların harita üzerinden ben burada yaşamak istiyorum dediği yerse, 4 senede bunun artışı olmuşsa eğer, bu durum demek istediklerimizle yaptıklarımızla eşdeğerdir. Tüm Türkiye’de birçok insan Urla’da yaşamak istiyorum diyorsa bu bizim başarımızdır. Urla’da yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyetinin bütün değerlerine, kazanımlarına, vatanına, bayrağına saygılıdır. 2019’dan sonra da hedefimiz, bunun devamlılığıdır. Umuttur aslına bakarsanız, İzmir, Urla tüm Türkiye’nin ışığıdır. Güneş İzmir’den doğuyor diyoruz ya,  dolayısıyla yapmak istediğimiz en büyük hedef odur.”

ORTADOĞU TEMSİLCİSİ

Urla’da kadınların para kazandıklarını, sosyalleştiklerini, hayatı birlikte sürdürdüklerini anlatan Uyar, Dünya Kadın Konseyi Ortadoğu temsilcisi olarak seçildiğini, Haziran ayında Bilbao’da, Temmuz ayında ise Marakeş’te Urla modelini anlatacaklarını kaydetti. 
“Birlikte karar vererek bir şehir nasıl planlanır, orada yaşayan insanlar yerel yönetimden nasıl yararlanır, işte bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışıdır” diyen Uyar, “Gelecek seçimlerde net adayım, bırakmaya niyetim yok” ifadesini kullandı.