CHP’liler Narlıdere’de İnönü için buluştu

CHP’liler Narlıdere’de İnönü için buluştu

İzmir’de eski Başbakan ve eski Genel Başkan Erdal İnönü’nün 10’uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle panel düzenlendi.

Özgür TUĞRUL-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Narlıdere İlçe Örgütü eski Başbakan Erdal İnönü’nün vefatının 10’uncu yılında ‘Cumhuriyet ve Siyasette Uzlaşı Kültürü’ konulu panel düzenledi.

Programa İlçe Başkanı Şahin Fırat, Erdal İnönü’nün yeğeni olan Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, eski Genel Başkan Murat Karayalçın, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, PM üyeleri Sevda Erdan Kılıç, Özkan Yıldız ve Mustafa Moroğlu katıldı. Panele çok sayıda vatandaş ve partili ilgi gösterdi.

SOL SİYASETTE ERDAL İNÖNÜ’NÜN AYRI BİR YERİ VAR

İlçe Başkanı Fırat, “Gülsün Hanım dayısıyla ilgili anılarını anlattı. Sayın Murat Karayalçın’ın da engin tecrübesi var. O da Sayın İnönü’yle ilgili anılarını anlattı. Sol siyasette Erdal İnönü’nün ayrı bir yeri var. 12 Eylül sonrası kurulan partiler vardı. SHP çatısı altında İnönü partimizin genle başkanlığını yaptı. O dönemde 8 büyükşehirden 6’sını aldı. Yüzde 38 buçuk civarı oy hedefini yakaladı. 1989 seçimlerinde 652’ye yakın belediyeyi aldı. Özellikle Güneydoğu’da Kürt vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında uzlaşmacı kimliği etkili oldu. Biz de bu ülke için taş üstüne taş koyanların mutlaka anılması düşüncesiyle yola çıktık” dedi.

İNÖNÜ ENDER LİDERLERDEN BİRİYDİ!

Başkan Fırat, “1990 yılında Erdal İnönü bugünleri işaret etti. ‘Olağanüstü hal olağanüstü hukuksuzlukların kanun hükmüne bağlanmasıdır’ demiştir.  Türkiye’de özellikle siyasiler kendi tabanı tarafından sevilir. Ama Erdal İnönü bu keskin hattı aşan ender liderlerden biriydi. Gülsüm Bilgehan iki gün önce, ‘Erdal İnönü aleyhinde bir tane söz söyleyen olmadı’ demiştir. Demek ki Erdal İnönü kötü bir şey yapmamış diye düşünüyoruz. Bize uzlaşmacı diyaloğu açık bir karakter olmayı miras bıraktı. Her şeye pozitif açıdan bakışı, politikanın içinde mizah dilini kullanması ve hoş görüsü bugün özlemle aradığımız duygulardır. Bize miras bıraktığı bu siyaset tarzının yeniden canlandırılması gerekir. Özelikle ülkenin bu kötü gidişi yönünde bize bıraktıkları bir kat daha önem kazanıyor” ifadelerini kullandı.