'Yayını izlediyse Ekrem İmamoğlu’nun ismini öğrenmiş olabilir'

'Yayını izlediyse Ekrem İmamoğlu’nun ismini öğrenmiş olabilir'

Karar yazarı Elif Çakır, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun adını bilmediği iddiasına ortak canlı yayının ardından karşılık verdi.

Karar yazarı Elif Çakır, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun adını bilmediği iddiasına ortak canlı yayının ardından karşılık verdi. Çakır, "Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti milletvekili Veysel Eroğlu da yayını izlediyse Ekrem İmamoğlu’nun ismini öğrenmiş olabilir mesela" diyerek, "Sonuçta rakip partiyi sandıkta yenmek istiyorsan önce iyi tanımak gerekiyor değil mi? Haksız mıyım?" diye sordu.

Çakır'ın "Yıldırım-İmamoğlu tartışması seçimleri etkiler mi?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

(...) Uzun yıllardan beridir tek bir kanaldan haber alan, muhalif birisini izlediği televizyon kanalında göremeyenler ilk defa bu programla birlikte muhalif partinin siyasetçisini ekranlarında gördüler, dinlediler... Düne kadar “teröristlikle, hainlikle” suçlanan “CHP’nin adayı” diyerek ismi yok sayılan Ekrem İmamoğlu’nu dinleme ve ne dediğini duyma fırsatı oldu. Aynı şey Binali Yıldırım için de geçerli.

Sadece bu bile yeterli...

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti milletvekili Veysel Eroğlu da yayını izlediyse Ekrem İmamoğlu’nun ismini öğrenmiş olabilir mesela... Sonuçta rakip partiyi sandıkta yenmek istiyorsan önce iyi tanımak gerekiyor değil mi? Haksız mıyım?

Şunu da takdirle belirtmek lazım: İki aday da, alıştığımız öfkeli siyaset tazının dışında, medeni, saygılı bir tartışma örneği ortaya koydular; tebrik etmek ve devamını dilemek lazım.