Züğürt Ağa filmi gerçek oldu... Kullandığı sandıktan kendisine oy çıkmadı

Züğürt Ağa filmi gerçek oldu... Kullandığı sandıktan kendisine oy çıkmadı

31 Mart yerel seçimlerinde Antalya'dan aday olan bağımsız aday Bekir Karadaş, kendi oyunu kullandığı sandıktan 'sıfır' oy çıkınca neye uğradığını şaşırdı.

Aliseydi Karagöz 

Geçtiğimiz 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerin'de Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Bekir Karadaş, oy kullandığı seçim sandığından kendisine sıfır oy çıkınca şok oldu. Soluğu İl Seçim Kurulu'nda alan Karadaş'ın bu durumu Şener Şen'in baş rolünü oynadığı 'Züğürt Ağa' filmini akıllara getirdi.

'BENİM OYUM NEREDE?'

Antalya'da yaşayan 2 çocuk babası güvenlik görevlisi Bekir Karadaş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için tek bağımsız aday olarak seçime girdi. Seçim süreci boyunca toplam 5 bin TL para harcayan Bekir Karataş, Antalya Kemer ilçesine bağlı Arslan Bucak Mahallesi'ndeki Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu 1020 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullandığı sandığından kendisine sıfır oy çıkınca şaşkına dönen Karadaş, soluğu İl Seçim Kurulunda aldı.

Kendisine oy verdiği sandıkta sıfır oy çıkmasına bir anlam veremediğini belirten Karadaş Yurt'a yaptığı açıklamada “Oyumu kendime verdim bundan eminim ama, seçim sonuçlarına baktığımda sandıktan hiçbir oyun bana çıkmadığını gördüm. Bu nasıl bir iş anlamadım. Kendime kullandığım oyum nerede “ dedi

İTİRAZ ETTİ

İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduğunu ve amacının kendisine verilen oylara sahip çıkmak olduğunu ifade eden Karadaş, "Oy pusulasında en sonda küçük bir kutucuk olduğu için sayım görevlilerinin dikkatinden kaçtığını düşünüyorum. Bunu da bütün sandıklarda yapılmış olduğuna inanıyorum" diye konuştu.