Koalisyon gölgesinde gezen Şeytanlar...

Ülke koalisyon tartışmalarına endekslenmiş durumda. Herkes, Bahçeli'nin ne kadar uzlaşmaz ve Erdoğan'a güç katan bir noktada durduğunu konuşurken, dün yayınlanan bir sohbet videosu herkesi derin bir düşünceye sevk etti.
Nurettin Yıldız isimli bir şahıs...
Kendisi bir 'hoca..' Sakalına bakılırsa, kendisini ulema sınıftan görüyor. Sohbetlerinde hadis ve kelam dersi veriyor kendisince. Ve son sohbetinde 'kadın dövmenin güzellikleri' minvalinde rezaletname mahiyetli açıklamalar yapıyor.

Bu arkadaşa göre Allah bizi o kadar seviyormuş ki, sırf deşarj olmamız için kadınları dövmemize müsade etmiş. Hatta bu sakallı şeytan, kadının nasıl dövülmesi gerektiğini anlatan uydurma hadisler anlatmış.
Kadın dövmek kadının yararınaymış. Keza erkek dövmezse enerjisini atamazmış. Sonra kadınlar, kuma getirdi diye şikayet edermiş.. Miş, miş,miş...
Şu mübarek günde videoyu tekrar izlediğimde hayatımda nadiren birine kahır okudum. Yıllardır İslam ve Kur'an üzerine yazdıklarıyla tanınan, din ve dinin içtihadi mahiyeti üzerine yaptığım tüm çalışmalara dayanarak söylüyorum; 'bu sözleri eden kişi açık biçimde münafıktır ve Kur!an gerçeklerini çarpıtması, örtmesi hasebiyle kafir olmuştur.'
Kafir, gerçeği örten manasına gelir. Dinde, Kur'an'da böyle bir şiddet hükmü yok iken bunu ekleyen bir kişi, ancak kafir olur.

***

Bu işin koalisyonla ne alakası var?
İşte AKP böyle insanlar üzerinden yürüyor topluma. Bu zihniyet, toplumu dizayn ediyor. Eğitimini tamamlayamamış kitleler bu kişilerce istismar ediliyor.
Ve tüm bunlar devlet eliyle yapılıyor. Devlet bunlara yol veriyor. Bu zihniyet konuştukça, katiller ve hırsızlar rahat uyku uyuyor.
Normal şartlar altında, milyarlarca doların buharlaştığı ve devlet eliyle IŞİD'e silah gönderilen bir ülkede, gerçek dindarların yapması gereken bu anlayışla mücadele etmektir. Lakin bizde 'bazı hocalar' bu işleri kenara koyun, kadın dövmenin faziletli olduğundan, şiddetten ve zorbalıktan bahsediyor. Ve bunları ballandıra ballandıra anlatıyor.
Kur'an'ın ifade ettiği gibi, her Firavun bir Bel'am ile açar yolunu. Bel'am Baura, Firavun hanedanına meşruiyet katan yegane güçtür.

***

Devleti ele geçiren bu anlayış, halkın inancını kevgire çevirmiş. Biri çıkar kendisine Hz.İbrahim der, öteki çıkar Hz.Muhammed kibirlendi der, bir başkası 'Bakara Makara' diye alay eder. Ama bu sakallı iblisler, mukaddesata sövülürken, kul hakkı gasp edilirken çıt çıkartmamakla birlikte, kadın dövme fetvaları verir.
Bu olsa olsa bir Devlet projesi olabilir.

DEVLET, BAHÇELİ Kaçak saraydan yönetilirken, bu işleri çözecek bir hükümet ortaya çıkabilir mi?
Bu sorunlar kadro ile çözülür. Dirayetli kadrolarla, bu sorunu nasıl çözeceğini bilen kadrolarla çözülür.
Eğitim reformuyla çözülür. Bilinç ve aydınlanma ile çözülür.
Allah tüm İslam alemini bu sakallı iblislerin şerrinden korusun. Keza, en tehlikeli şirk 'tevhid maskeli şirktir.' Ve en tehlikeli aldatma, Allah ile aldatmadır. (Fatır suresi 5. ayet)

Önceki ve Sonraki Yazılar