Beşiktaş müzesi açıldı

Beşiktaş müzesi açıldı

Beşiktaş JK Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı törenle açıldı.

Türk sporunun mazide kalan pek çok değerli anısını ziyaretçilere taşımayı amaçlayan Beşiktaş JK Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle açıldı. Bir futbol müzesinden çok bir spor müzesi olarak kabul edilen müze, dijital uygulamalar ve artırılmış gerçeklik desteği ile ziyaretçilerine sunacak.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SPOR MÜZESİ

 

Beşiktaş JK Müzesi, Vodafone Arena’da iki kat üzerine yayılmış 1650 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük spor müzesi oldu. Tarihi kapının girişinden ulaşılan müzenin üst katında Kulübümüzün kronolojisi ve şampiyonluk kupaları yer alıyor. Üst kat ayrıca sadece futbol değil, tüm spor branşlarından izleri ziyaretçilerle buluşturmak üzere, yıl içinde sıklıkla yenilecek bir geçici bir sergi alanını da barındırıyor.

 

Zengin koleksiyonuyla dikkat çeken Beşiktaş JK Müzesi modern tasarımı içerisinde kulübün tüm branşlarından gelen 100’e yakın kupayı ve 200’den fazla, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi nesneyi barındırıyor. Koleksiyonda ayrıca kuruluşundan bugüne Kulübümüzün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce film, fotoğraf ve resim yer alıyor. Müzenin içindeki Oktay Özaydın Kütüphanesi ise günden güne gelişen spor yayınlarını ziyaretçilerle buluşturuyor.