Hitler'in resmine saldırı!

Hitler'in resmine saldırı!

Adolf Hitler'in İtalya'da sergilenen yağlı boya resmi, tornavidalı saldırıya uğradı. Özel bir kağıt ile korunan resim, çok büyük bir zarar görmezken, zanlı gözaltına alındı.

Kuzey İtalya'daki Garda Gölü kıyılarındaki Salò kasabasında, "delilik" temalı bir sergide yer alan Adolf Hitler'in yaptığı resim, saldırıya uğradı. Orta yaşlı bir adam, elindeki tornavida ile resmin üzerine atladı ancak bu tip durumlara karşı özel bir kağıt ile korunan resim, çok büyük bir zarar görmedi. Küratörler tarafından dışarı çıkarılan kişi, gözaltına alındı.

Savaşın son iki yılı boyunca Benito Mussolini'nin faşist devletinin "başkenti" olan Salò'daki sergi, "Goya'dan Bacon'a kadar Delilik Müzesi" olarak adlandırılıyor.Konu hakkında konuşan müzenin müdürü Giordano Bruno Guerri; "Deliliğin bir dönemi sergilenmeden, delilik sergisi tamamlanamazdı" ifadelerini kullandı.Küratör Vittorio Sgarbi ise; "Sergide delilik var ve bu resim mükemmel - hiçbir şey savaş kadar delice değil" diye konuştu.Sergi Mart ayında açıldığında Hitler'in resmini sergileme kararını savunmuş, vasatın da vasatı olarak nitelenen resmin, Hitler'in ruhunu anlattığı iddia edilmişti.Sgarbi resim hakkında; "Bu saçmalık umutsuz bir adamın tablosu, Hitler'in ruhundan çok şey söylüyor, büyüklüğü değil ama sefaleti görüyorsun" demişti.