Ünlü dizide skandal Türkiye'de darbe diyalogları!

Ünlü dizide skandal Türkiye'de darbe diyalogları!

Netflix'de yayınlanan ve başrolünde ünlü oyuncu Kiefer Sutherland'in oynadığı Designated Survivor dizisinin son bölümünün konusu Türkiye oldu. Ancak dizide Türkiye ile ilgili senaryonun FETÖ'nün darbe girişimiyle benzerlikler göstermesi dikkat çekti.

Netflix’te yayınlanan Designated Survivor dizisi, bir anda Türkiye’nin en çok konuşulan dizi haline geldi. Dizide Türkiye’de darbe yapmak istediği iddia edilen “Nuri Şahin” isimli şahısla ABD Başkanının skandal diyalogları Türk izleyicilerden büyük tepki çekti.

O SAHNELERDE NELER OLDU?

Dizide Türkiye Cumhurbaşkanı Turan, Beyaz Saray ziyaretinde ABD Başkanı Kirkman (Kiefer Sutherland) ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Toplantı konuşan Turan, ‘Ülkemde darbe yapmaya çalışan Nuri Şahin isimli teröristi bize iade etmemek stratejik müttefikliğe aykırı' diyor. Kirkman ise Turan’a, ‘O bir düşünür ve eğitimci' diye yanıtlıyor.
Daha sonra iki liderin arasındaki diyalog şu şekilde gelişiyor;
Turan: Devletimizin düşmanına sığınma hakkı verdiğiniz için utanmalısınız. Şahin'i sınır dışı edin adaletle yüzleşsin.

Kirkman: Onun için yasal bir dayanak yok. O suç işlemedi.

Turan: Sizin ülkenizde… Benim ülkemde ise o bir katil. Darbe girişiminde 97 sivil hayatını kaybetti.

Kirkman: İstihbaratımıza göre darbe girişimi Türk ordusundaki bir grup tarafından gerçekleştirildi. Bay Şahin'in konuyla ilgisi yok.
Turan: İstihbaratınız yanlış! Ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur.

“NURİ ŞAHİN” ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜYOR

Tartışma sonrası ABD Başkanı Kirkman, ‘Türk düşünür' olarak nitelendirdiği ve Türkiye'nin demokrasi içinde kalması için en önemli şans olarak gördüğünü söylediği Nuri Şahin'i Beyaz Saray'a davet ediyor. Şahin'in ‘Ben bir devrimciyim' diyerek kendini anlattığı Oval Ofis'teki görüşmede Başkan, kendisine yaptıklarına hayran olduğunu ve ABD'de güvenle yaşamaya devam edebileceğini söylüyor.
Cumhurbaşkanı Turan'ın tepkisi ise sert oluyor ve Türkiye'yi NATO'dan çıkartacağını ilan ediyor. Ancak Başkan Kirkman bir kez daha Oval Ofis'te görüştüğü Turan'ı, Türkiye’nin NATO’dan çıkması durumunda “Nuri Şahin” ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek onu “Türkiye’nin umudu” olarak tanıtmakla tehdit ediyor.