Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama

Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama

Usta sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama geldi. Yoğun bakıma alınan İnanır'ın durumun seyrine göre uyandırılacağı belirtildi.

Kadir İnanır, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılmıştı. İki gün boyunca yoğun bakımda entübe edilen usta sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında yeni bir açıklama geldi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184435.png

İstanbul Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan İnanır'ın durumun seyrine göre uyandırılacağı belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184441.png

KADİR İNANIR UYANDIRILDI MI?

Haber Global'den Batuhan Topal, Kadir İnanır'ın son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Kadir İnanır'ın beynindeki tıkalı damarın anjiyo işleminden sonra açıldığını belirten Topal, İnanır'ın yoğun bakımda iki gündür entübe edildiğini ancak uygulanan anestezinin dozunun azaltıldığını açıkladı. 74 yaşındaki İnanır, durumun seyrine göre uyandırılacak.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184448.png

KADİR İNANIR ENTÜBE EDİLDİ

Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin önceki gün açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184457.png

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dünden beri yoğun bakımımızda tedavisine ve takibine devam ediyoruz. Dün akşam çekilen MR ve bu sabah çekilen tomografide pıhtı sahasında güzel bir beslenme var. Radyolojik görüntüyü, klinik de destekliyor. Kollarını, bacaklarını oynatmaya başladı" demişti.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184502.png

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 1949 doğumlu sinema oyuncusu. Özellikle; Selvi Boylum Al Yazmalım, Yılanların Öcü, Tatar Ramazan, Bodrum Hakimi ve Med Cezir Manzaraları isimli filmleriyle tanınan ve Türk oyuncusu olmayı başaran İnanır, uzun yıllar sonra ilk kez Türkan Şoray ile Gönderilmemiş Mektuplar adlı filmde rol aldı.

Kadir İnanır, 15 nisan 1949'da (Bu tarih nüfus cüzdanındaki bilgidir, fakat 1949 yılının ağustos ayı sonunda doğduğu sanılmaktadır.) Ordu'ya bağlı Fatsa ilçesinde Mehmet İnanır, Rukiye İnanır çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Kalabalık ailesinin son çocuğu olan İnanır, sanki oyunculuk yapmak için doğmuştu. 14 kardeşin en küçüğüdür. Fatsa'daki ilkokulunda da bu yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergiledi. İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin ardından gidemediği üniversiteye yıllar sonra Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nü bitirdi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-184509.png

1969 yılında katıldığı bir yarışmada 1.lik ödülü alan ardından çeşitli foto-romanlarda oynayan İnanır, buradan da sinemaya geçiş yaptı. İlk filmi olan "Son Yedi Adım Sonra"da yer aldıktan kısa bir süre sonra, başrollerde oynamaya başladı. Toplam 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol alan İnanır'ın en uzun soluklu dizisi Marziye adlı yapım oldu.