Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

8 aydır telomer tabletleri kullanan Sertab Erener her zamankinden daha enerjik, daha genç… Erener bize bu enerjisinin kaynağını, müzikalini, konserlerini, kendi EP’sini çıkarmak için nasıl çalıştığını ve grubu ‘Oceans Of Noise’ ile Londra’da ilk canlı Facebook konserine yaptığı hazırlığı anlattı.

– Neler yapıyorsun bu aralar?

Çok çalışıyorum, deli gibi koşturuyorum. Çalışarak ve spor yaparak eğleniyorum…

– Hep sağlıklı besleniyorsun. Kendini hiç bırakmaz mısın?

Sahnede, şarkı söylerken bırakıyorum kendimi. Bambaşka bir evren orası, meditasyon alanım. Kafam güzel iniyorum sahneden!

– Sürekli yeni işler peşindesin. Peki nasıl bir enerji bu?

Çünkü ben sıkılıyorum! Kendi yaptığım bir işi tekrar etmekten de sıkılıyorum. Hep bir sonraki işe bakıyorum ve kendimi yenilemeye bakıyorum.

– Geçenlerde Mazhar Alanson “Sertab'ın Eurovision birinciliği politik…” dedi…

“Mazhar Ağabey işte!” dedim geçtim… Çok iyi tanıyorum çünkü onu ben. Bir şeye sinirlenmiştir, seviyoruz biz Mazhar Ağabey'i. Zaten her yıl Eurovision kendi içinde ‘En İyi 10', ‘En İyi 5' listeleri filan yapıyor. Benim şarkım ‘EveryWay That I Can' hâlâ o listelerde ilk 3'te. Şarkının gücü ve başarısı ortada.

– Yaptığın işi ciddiye alıyorsun…

Bir ay susturalım müziği tüm yeryüzünde, delirir insanlar bence. O yüzden aslında o kadar büyük bir ihtiyacın çıktısı ki yaptığımız iş… Onsuz yaşayamıyoruz ama enflasyona uğradı müzik. İyi bestenin, iyi sözün, iyi vokalin her zaman değeri var. Evet, genç bir çocuk internete bir şarkı koyup, bir anda tanınır hale geliyor ama bir artistin kariyerini 30 yıl devam ettirebilmesi başka bir emek.

SEZEN BENİM CANIMIN İÇİ 

– Kimdir en yakın dostların?

Biri bütün hayatım boyunca her zaman yanımda olacağını bildiğim Sezen Aksu. Onunla ben dedikodu da yaparım, hayat felsefesi de. Daha dün sabah beraberdik, o benim sırrımı bilir, ben onun sırrını bilirim… Canımın içi o benim. Bir de benim ilham vermeye çalıştığım, çok severek desteklediğim Fatma Turgut var, Model grubunun eski solisti. Biz böyle 3 kuşak yan yanayız… Sezen, ben, Fatma. Emre var tabii, eşim. Ve Nil var elbette, ben onun eltisi mi oluyorum! Nil'le de hayat konuşuruz, müzik konuşuruz. Yeğenimin annesi.

– Kaç yaşında şimdi Aziz Arif?

3 buçuk. Benim 20'li yaşlarda iki yeğenim daha var biliyorsun; Emine ve Ali Ömer.

– Hangisi sana benziyor?

Hepsi benziyor bana sorarsan. Ama Aziz Arif kesin müzisyen olacak.

Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

USLU ADAM BANA GÖRE DEĞİL

– Peki çocukluk kahramanın kim?

Benim kahramanım ağabeyim. Birbirimizi çok koruyan iki kardeştik, nerdeyse hiç kavga etmedik…

– Seçtiğin adamlar ona mı benziyor? Uslu, usturuplu…

Yok, asla, uslu hiç bana göre değil! Çatışma gerekiyor ama orta yerde buluşabilmeli.

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

– Ülkede olup bitenler için ne diyeceksin?

Hepimizin dertleri var, tüm dünya çok zor zamanlardan geçiyor. Tek dertlendiğim mesele; doğduğum yerde en temel sorunlarını çözmüş, sanatla, kültürle, başka konuları düşünebilen bir toplum olabilmesini çok isterdim…

– Bunda kimin sorumluluğu var?

Hepimizin. Bir arada yaşamanın kimyasını kurabileceğimiz bir yerde değiliz. Burada hepimize pay düşüyor. Umurumuzda değiliz birbirimizin… Kimsenin kimseye toleransı yok. Sevgi eksikliği var buralarda…

Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

BEN BİR MADONNA DEĞİLİM

– Sertab'ın müzikalini yaptın…

Aylarca çalıştık bu müzikale, tabii ben bir Madonna değilim. Bu hayale inanan 50-60 kişi vardı, adım adım büyüttük bu hayali 3 yılda ve nihayet “Müzikal yapıyoruz” dediğimiz bir noktaya getirdik.

– Dijital platformlarla aran nasıl?

Geçen gün Avrupa'daki temsilcim Spotify'daki dinlenme profilimle ilgili bir mesaj attı. Beni dinleyen yaş aralığı 18-22 imiş. Demek ki benim ürettiğim iş hâlâ genç.

Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

COŞKULU BİR KADIN ŞARKISI YAPIYORUM

– Az önce şahane bir yeni şarkını dinlettin bana, albüm mü yapıyorsun?

Kendi EP'mi yapıyorum, yani Expanded Play, 4 ya da 5 şarkı. Benim dinleyicim genellikle kadın. Yeni şarkımda tüm meseleyi kadınlar üzerine kuruyorum. Coşkulu bir kadın şarkısı olacak.

– Başka neler var?

Mayısta Amerika'ya gidiyorum, dünya projesini yaptığım ‘Oceans Of Noise' grubumun kayıtları için… 9 Mart'ta Facebook Londra binasının stüdyolarında online canlı konser yapacağız! Çok heyecanlı bir iş…

Sertap Erener ilaç kullanmaya başladı: Ölümsüz olmak isterdim

ÖLÜMSÜZ OLMAYI İSTERİM

– Bu nasıl enerji arkadaş! Telomerler çok yaradı anlaşılan…

İnan bu kadar çok işe koşabilmemin tek nedeni o, telomer tabletlerim. Ama bu “Hapı aldın, mucizeler oldu” filan değil. Yaşı geriye almak diye bir konu var şu anda ve bu tıbbi olarak da kanıtlanabilen bir şey. Google şimdi ‘Death/Ölüm' adlı şirketlerinde ‘Ölümsüzlük hapı' bulmaya çalışıyor.

– Ölümsüz olmayı ister miydin?

İsterim tabii. Üretebildiğin ve kimseye muhtaç olmadığın sürece niye olmasın?

– Neyi görmek isterdin?

Uzun yaşayıp bu insanın zekileşmesini görmek isterdim. Çünkü bence çok ilkel bir aşamadayız şu an. Teknolojisi ilerliyor insanın ama kendisi hâlâ çok ilkel. Ben insanoğlunun evrimiyle ilgili bir devrimi görmek istiyorum, o da bir ömre sığmayacağı için tek umudum ölümsüzlük hapı!