Tyrion Lannister’dan GOT hayranlarına uyarı

Tyrion Lannister’dan GOT hayranlarına uyarı

Dünyaca ünlü dizi Game of Thrones'ta Tyrion Lannister karakterini canlandıran Peter Dinklage, "Kendinize güvenmiyorsanız diziden özenip huski (Sibirya kurdu) almayın" dedi. Ünlü oyuncunun bu uyarısı, hayranları tarafından takdirle karşılandı.

Game Of Thrones‘taki “direwolf” cinsi kurtlar, son yıllarda hayvan seçiminde önemli bir rol oynuyor. PETA’ya göre insanlar, ünlü diziden esinlenerek Sibirya kurdu satın alıyor. Dizide Westeros’un kuzey kısmında bulunan ve Kuzey’in sembolü olan kurtlar yüzünden, pet shoplardan alınan Sibirya kurdu sayısı giderek artıyor. Sibirya kurtlarına fazla talep olması, bu kurtların bakımlarının zorluğu fark edildiğinde barınağa bırakılma ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Peter Dinklage ile PETA’dan ortak çalışma

Peter Dinklage ise bu probleme dikkat çekmek için PETA ile ortak çalışmalar yapmaya başladı. Ünlü oyuncu, geçtiğimiz Salı günü Game Of Thrones hayranlarına konuyla ilgili bir uyarıda bulundu: “Game Of Thrones'un muhteşem fanları, “direwolf”ların popüleritesinden etkilenerek gidip birer tane satın almanızı anlıyoruz. Bu sadece ufacık bir yuvaya hasret bir şekilde barınak ve sokakta bekleyen binlerce köpeği incitmiyor. Aynı zamanda geçici bir heves ile alınan huskilerin kısa bir süre sonra barınağa bırakılmasına da sebep oluyor. Bu konuda daha duyarlı olmanızı temenni ederiz.”

Terk edilen huskilerin sayısı 7 kat arttı

PETA, “101 Dalmaçyalı”, “Beverly Hills Chihuahua”, “Legal Blonde” ve “Men In Black”te görülen köpeklerin, köpek satışlarında artışlara sebep olduğunu ve benzer bir durumun 2017’de huskiler için de ortaya çıktığını belirtiyor. Konuyla ilgili yapılan bir araştırmaya göre, 2011 yılından beri terk edilen huskilerin sayısı yüzde 700 oranında arttı.