Yavuz Bingöl'e telif davası

Yavuz Bingöl'e telif davası

Yavuz Bingöl’ün hayat hikayesini anlatacağını söylediği Makas filminin senaristi Erkan Yılmaz, telif alamadığı için dava açtığını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2011’de filmi için 150 bin lira destek olan Bingöl, “Makas, hayata tırnaklarını geçirebilen herkesin hikayesi” demişti.

Senarist Erkan Yılmaz, Yavuz Bingöl ile filmin senaryosunun yazımı konusunda, teklifi üzerine görüşüp anlaştıktan sonra, anlaştıkları bedelin ödenmediği gibi, yazılan senaryo üzerinde de hiçbir hak iddia edemeyeceğini tarafına bildirildiğini açıkladı. 
Senaryonun yazım bedeli ve diğer telif hakları için hukuksal süreci başlattığını aktaran Yılmaz süreci şu şekilde aktardı: ''Türkiye'de genç yazarlar ve senaristler olarak çok zor koşullarda çalışmamıza rağmen, başta, hak edilen ücretin ödenmemesi gibi, temel çalışma koşullarımız ve haklarımız yok sayılmaktadır. Sanat, insani ve mesleki hakların teslim edildiği koşullarda üretilebilir ancak. Bu doğrultuda, Bingöl’ün kamuoyu önünde Kültürel Kalkınma Eylem Planı çerçevesinde Başbakan’ın elini sıkıp defalarca tebrik etmesi manidardır. Diğer taraftan genç yazar ve senaristlerin yasal haklarının güvenceye alınması yönünde çalışmanın yapılmasını da arzu etmekteyiz.
Genç bir senarist olarak Yavuz Bingöl ile Makas adlı film senaryosunun yazım bedelinin tarafıma ödenmesi ve FSEK'ten kaynaklanan tüm haklarımın temini için hukuksal sürecin takibi konusunda Avukat Şahin Doğan yetkilendirilmiş olup davamızın açıldığını ve bu sürecin birçok genç yazarın haklarının  temini için önemli olduğunu belirtmek isterim. Adalete olan inancımız sonsuz, davayı sonuna kadar takip edeceğiz.''