S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Merhaba

Sizlere Yurt Gazetesi'nin bu köşesinden yazılarımızla İzmirde, Ege’de, Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri paylaşacağız. Anlayışınız, sabrınız, öneri ve eleştirileriniz bizi güçlendirecektir. Katkılarınız için teşekkürler.

Bireyler yaşadıkları toplumdan; ülkeler dünyadaki diğer ülkelerden soyutlanamazlar. Dünyamızda gelişmiş ülkelerin kendi toplumlarını yönlendirebilmek, az gelişmiş ülkeleri kendi siyasi ve ekonomik çıkarları doğrultusunda yönetebilmek ve sömürebilmek amacıyla son 60 yıldır uyguladıkları toplum mühendisliğinden ülkemizin etkilenmemiş olması mümkün olabilir mi?

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde
gerçekleştirilen Ulusal Kurtuluş Savaşı ve 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, mazlum, ezilmiş halkların bağımsızlık savaşlarına örnek olmuş, Balkanlar, Asya, Ortadoğu, Afrika’da birçok ülke bağımsızlık savaşı vermiştir.

Bu durumdan rahatsız olan, çıkarları bozulan emperyalist ülkeler kurdukları vakıflar, sivil toplum kuruluşları, kendi istihbarat örgütleri ve yerli işbirlikçileri ile uyguladıkları ‘toplum mühendisliği’ ve ‘kitlesel beyin yıkama’ projelerini geliştirerek hayata geçirmişlerdir.

Londra’da 1921 yılında kurulan Tavistock İnsan İlişkileri Enstitüsü, Ford Vakfı, Rockfeller Vakfı bu konuda faaliyet gösteren en eski ve güçlü kuruluşlardır.

Bağımsızlıklarını kazanan ülkelere yardım, teknik destek, insani yardım vb. farklı yöntemlerle müdahil olmuşlar ve olmaktadırlar.

Bankalar, televizyonlar, gazeteler, yazarlar, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri, siyasiler aracılığıyla isteklerinin gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Emperyalizm tüm acımasızlığı ile milli değerleri yozlaştırmakta, ahlaki değerleri bozmakta, aile bağlarını zayıflatmakta, gençleri uyuşturucuya alıştırmakta, toplumcu değil bireycilik öne çıkarılmaktadır. Gerektiğinde iç savaş veya dış savaş çıkartılarak amaçları için her yolu denemektedirler.

Emperyalizm bunun için yandaş iktidar, yandaş basın, yandaş idarecileri bulur kullanır. Muhalefet de yeterli değilse halkın uyutulması kolaydır.

Yerelde iktidarda olanlar, kendi bölgelerinde eleştirdikleri iktidarın yöntemlerini kullanmakta beis görmezler. Yerel basında eleştirilseler de yerel halk tarafından istenmeseler de genelde bilinmedikleri için yollarına devam ederler.

Bu nasıl önlenir? Gerçekleri ülkede yaşayanlar nasıl öğrenir?


Yurt Gazetesi
İzmir'den, Ege’den, Marmara’dan, İç Anadolu’dan, Karadeniz, Akdeniz,  Trakya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan yerel haberleri sizlere ileterek gerçekleri öğrenmenizi sağlıyor.

Biz de kendi bölgemizdeki haberleri sizlere ileteceğiz.

Yarın 1 Mayıs! İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar