‘AKP yüzde 50’yi alamıyor’

‘AKP yüzde 50’yi alamıyor’

İYİ Parti’nin İzmir kongresi yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Aydın, burada yaptığı açıklamada, AKP’nin yüzde 50’yi alamayacağı iddiasında bulundu.

İzmir'de partisinin 1. Olağan İl Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AKP'nin yüzde 50'yi alamadığını, MHP'nin de yüzde 10'luk barajı geçemediğini söyledi.

İYİ Parti, 1'nci Olağan İzmir Kongresi'ni Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, burada yaptığı konuşmada, OHAL'in olağan hale geldiği, muhalif seslerin kısıldığı bir ülkede yaşandığını belirterek, “Türkiye'nin bu korku tünelinde, bu iktidardan mutlaka kurtulması gerekir. Bir an önce normalleşmesi gerekir. Ülkemizin kuruluş değerleri ve fabrika ayarlarına dönmesi, anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi gerekir. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan çok partili parlamenter demokratik sistemin yeniden inşa edilmesi gerekir. Kronik sorunların çözülmesi için alternatif gereklidir. İYİ Parti o alternatiftir” dedi.

‘HESAP VAKTİ’

İYİ Parti'nin kurulmasıyla birlikte ülkedeki siyasi dengelerin değiştiğini öne süren Aydın, “Bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yöneten iktidar, tek başına yüzde 50 artı bir oy alamıyor. Müttefiki de yüzde 10 barajını aşamıyor. Dolayısıyla bu ittifak çıkar ittifakıdır” diye konuştu.

Aydın, “Şimdi hesap vaktidir. Bu hesabı sormak boynumuzun borcudur. Atatürk diyor ki, 'Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.' Yerlilik ve millilik sözle değil özle olur. Huzuru yeniden inşa etmeye geliyoruz. Büyük ülke olma, millet olma hedefine mücadele ederek varacağız. İnançla, imanla, halkın desteğiyle güçlükleri aşacağız” diye konuştu.