Akşener: Cumhurbaşkanlığı'nı alıp, parlamenter sisteme geri döneceğiz

Akşener: Cumhurbaşkanlığı'nı alıp, parlamenter sisteme geri döneceğiz

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta Aydın'da partisin il binasını açmıştı. Akşener dün de İzmir'e çıkarma yaptı. Akşener İzmir programının son durağı olarak Balçova Kaya Termal’deki akşam yemeğine katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura başta olmak üzere kentte öne çıkmış çok sayıda siyasinin programda yer alması dikkat çekti.  

İyi Parti Lideri Akşener’in masasında sadece kadın partililer yer aldı. Akşener yemek sonrasında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yıldırım Ulupınar tarafından hazırlatılan video salondaki kalabalığa izletildi.

Sonrasında mikrofonu alan Genel Başkan Akşener önemli mesajlar verdi.  

Akşener, “Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye önemli bir ülke. Türkiye gözden çıkarılamayacak bir ülke. Ama Türkiye 2007’den beri kötü yönetiliyor.  Ve bu kötü yönetilen Türkiye’de bu yönetim tarzının sürdürülebilmesi mümkün değil. Türkiye’de umutlar heba ediliyor. Gençler umutsuzluğa sürülüyor. Türkiye’deki işsizlik Şırnak ve Edirne’nin ortak sıkıntısı olmuş. 40 yaş ve altı 50 milyon insanımız var. Bu insanlar eğitimli, becerikli, dünyaya açık. Batı ile rekabet edebilir şartlara haiz. Türkiye dış politikada kötü yönetiliyor. Adalet ve hukukta kötü yönetiliyor. Komşularımızla ticaret yaparsak işsizliği çözdüğümüz takdirde Türkiye bir vaha olur. Biz buna talibiz. Türkiye konuşmuyor. Türkiye tartışamadığı için problemleri Türkiye’yi çözüyor. İyi Parti’nin kurulma amacı Türkiye’nin sorunları çözebilmesi içindir. Bugün Afrin’deyiz. Yarın sonuçlarıyla konuşacağız. Eğer Suriye’yi konuşsaydık belki bugün Afrin’i, Membiç’i konuşmuyor olacaktık. Bizim çılgın projelerimiz yok ama mucize bir projemiz var. Allah’ın izni sizin desteğinizle Cumhurbaşkanlığını ve iktidarı alıp Türkiye’yi parlamenter demokrasiye yeniden döndürüp güçlü bir parlamento, gerçek bir kuvvetler ayrılığı, yargının tarafsızlığı ve adalet sisteminin hayata geçirileceği, üreten bir ekonomi ve ürettikleriyle dünyaya ihracat yapan büyük ekonomi haline gelmesini sağlayacağız. Güven olmazsa, adalet olmazsa, ister yerli ister yabancı gelip yatırım yapar mı? Yapmaz. Bu iktidarın fabrika yapmak yerine kupon araziler üstünde binalar yapan bir ekonomik anlayışı ortaya koyduğu süreçte Türkiye sanayisizleşti. Dünya 4.0’ı konuşurken Türkiye çok kısa sürede sanayisiz kaldı. İstihdam ağırlıklı projeler yapılmadığı için ülkede işsizlik ve genç işsizlik artıyor. Bir minibüsün ihracatından Türkiye’ye kalan para 150 dolardır. İthalat o kadar yüksek ki… LCD televizyonundan Türkiye’ye kalan para 350 liradır. Çünkü paneli dışarıdan alıyorsunuz. Türkiye bir sanayi üssü olabilir. Sağlıklı yönetim anlayışına ihtiyaç var.  Bu iktidarın elinden iktidarı almak mecburiyetindeyiz. Eğitimden kimse memnun değil. 6 milli eğitim bakanı değişti. Sabah erken kalkanın eğitimde değişiklik yaptığı dönemlerden geçtik” açıklamasında bulundu.