Akşener'den Albayrak göndermesi: Hazine'nin damada teslim edildiği ülkede sonuç böyle olur

Akşener'den Albayrak göndermesi: Hazine'nin damada teslim edildiği ülkede sonuç böyle olur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'TÜRKİYE İKTİDARI VE ORTAĞINI DAHA FAZLA KALDIRAMAZ'

Aziz milletim demokrasimizin ağır yaralı olduğu bu günlerde İYİ Parti dosta düşmana bir demokrasi verdi. Haftasonu olağanüstü tüzük kurultayımızı yaptık. Kurultayımızı ülkemiz ve milletimiz için umudu bir kez daha göklere taşıdı. Henüz 2 yaşına bile girmeyen partimiz, üstün bir insan kaynağı ve demokrasi kültürüne sahip olduğunu kanıtladı. Tüm delegelerimizi ve partililerimizi saygıyla selamlıyorum iyi ki varsınız. Türkiye bu iktidarı ve ortağını daha fazla kaldıramaz. Ülkenin bütün teamülleri paspas edildi. Bürokrasi vasıfsız yandaşların arpalığı haline geldi. Hazinenin damada, tarımın küfürbaza teslim edildiği ülkede sonuç tabi ki böyle oldu. Ülke siyasilere bir şans verir ama tarihin tozlu raflarına da kaldırmayı bilir. İşte o gün bu gündür. Milletimizin hükümete kredisi tükendi. Belediyelerden kaymakamlıklara lüks ve israf yuvası olmuşken milletimizin daha fazla tahammül göstermesini beklemek saflık olur.

'8 PAKET AÇIKLAMIŞ HEPSİNDEN SONRA İŞLER KÖTÜYE GİTMİŞ'

“Gelelim bu haftaki damattan masallar bölümümüze burası çok önemli. Her pakete üşenmeden isim koyuyor. Yeni paketin adı İVME. İleri bir endüstrimizin kalmadığının farkında değil. 8 tane paket açıklamış, hepsinden sonra işler kötüye gitmiş. OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyon ve faiz oranında ikinci sıradayız. Vatandaşın kendi parasına güveni kalmadı. Kayıtlı işsiz oranı yüzde 43 arttı. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açıkta kaldı. Borsada işlem gören şirketlerimiz yüzde 34 değer kaybetti. Damat buna rağmen tünelin unundaki ışık göründü dedi. Burası çok önemli. Suriye’den patates, Mısır’dan soğan ithal eden ülkede tünelin ucunda ışık görünmez. Soğan kuyruğuna varlık kuyruğu diyerek milletle alay ettiler, uzaya çıktık diye milleti kandırdılar. Sonra seçim bitti, çadırlar kalktı.”

'YA DAMAT YA MİLLET'

Erdoğan’a seslenen Akşener, “Sizi yıllarca sırtında taşıyan millete sırtınızı dönmeyin. Unutmayın ki siz milleti değil bu cefakar millet sizi doyuruyor. Milletin dertleriyle ilgilenin. Söyleyecek yeni şeyleriniz yok. Saray’dan bir çıkın sönen ocakları, dağılan yuvaları, umutsuz gençleri görün. Sonra bir karar verin, ya damat ya millet” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Akşener açıklamasında eğitim sistemine ilişkin eleştirilerde bulundu. “Eminim ki milleti yok sayanları milletimiz de yok sayacak” diyen Akşener, “17 yıldır iktidardalar, bu süre içerisinde eğitim sistemimizi tam 15 kere değiştirdiler. Her gelen bakan alfabeden harf çekti yeni bir isim uydurdu. Bu seferkinin adı da eğitim sistemi oldu. Sistem dediğiniz şey bir yap-boz tahtası değildir. Ülkemizin geleceğini 15 defa çöpe attılar” ifadelerini kullandı.

Akşener, şöyle devam etti: “Her seferinde bu son diyorlar. İşin değişik yanı da 1’den 15’e kadar her yap-bozu müjde diye sundular. Anne babalar tedirgin. öğretmenlerimiz gözlerinin içine bakan evlatlarımıza sistemi anlatamıyorlar. Çünkü kendileri de anlamıyorlar. Tarih dersini hangi aklıselim zorunlu olmaktan çıkarma fikrini sundu? Evlatlarımız tarihi sizin gibi televizyon dizisinden mi öğrensin istiyorsunuz?”