Ankara’da ‘bıyık siyaseti’: Tiryaki, Gökçek sonrasına hazır

Ankara’da ‘bıyık siyaseti’: Tiryaki, Gökçek sonrasına hazır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa etmesi durumunda yerine geçmesi beklenen isimlerden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin bıyık bırakması dikkat çekti.

Olası istifasıyla günlerdir gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in görevini bırakması halinde yerine gelecek isimler de konuşuluyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa  Tuna’nın isimleri dillendirilse de, kulislerde en çok yer alan isim, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki. Mart 2004’de Altındağ Belediye Başkanı olan, görevinde 13 yılı geride bırakan ve bugün Büyükşehir için adı geçen Tiryaki’nin, yeni süreçte imaj değişikliği de gözlerden kaçmadı.

Son toplantıda bıyıksızdı

Gazete Duvar’ın haberine göre, Tiryaki, 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısında bıyıksızdı. Tiryaki bu toplantıda “Yerel Yönetimler Proje Yarışması’na “Maddeye Değil Hayata Sarıl” projesi ile ödüle layık bulundu, ödülü de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Törenden sonra önce sakal bırakan Tiryaki, daha sonra sakalını kesti ve bıyıklarını uzatmaya başladı. Tiryaki bıyıkları uzadıktan sonra çektirdiği fotoğrafları hem belediyenin resmi internet sitesine koydu hem de sosyal medya hesaplarından paylaştı.